Početna Broj 174 Modifikovani Dick Tracy sat – Huawei Talkband B1

Modifikovani Dick Tracy sat – Huawei Talkband B1

Pametna narukvica i bluetooth slušalica u jednom Huawei proizvodu

ATV & NAUTICA 2020

Nekada smo mislili da su pametni telefoni zaista daleko otišli u tome da nam budu asistent u svakodnevnom životu, ali pametne narukvice to polako prevazilaze. Nova Huawei smart narukvica meri vaše dnevne aktivnosti i kvalitet sna, a služi i kao bluetooth slušalica u onim trenucima kada niste u mogućnosti da se javite na telefon koji je nedaleko od vas. Kako to?

Dizajn
Nova pametna Talkband B1 narukvica kompanije Huawei ne razlikuje se svojim dizajnom puno od ostalih narukvica ove vrste, a negde je po izgledu najsličnija možda Sony SmartBend. Njena osnova – OLED ekran koji zauzima širinu prosečnog ručnog zgloba – može da se izvadi iz narukvice i koristi kao bluetooth slušalica na čijem se ekranu ispisuje ime ili broj pozivaoca. Poseduje 1,4-inčni ekran i napravljena je od hipoalergenog materijala, otpornog na znoj i UV zračenje čime sprečava gubitak boje narukvice. Savitljiva je i ne žulja vas prilikom dnevnih aktivnosti ili sna.

ATV & NAUTICA 2020

12674158374_c8d976b280_o

Funkcionalnost
TalkBand B1 meri vašu aktivnost uključujući broj napravljenih koraka, broj pređenih kilometara i broj potrošenih kalorija. Narukvica poseduje i funkciju koja beleži dužinu i kvalitet sna. Sleep mode se sam aktivira na osnovu senzora kada je narukvica u stanju mirovanja što znači da ne morate razmišljati o tome da li ste uključili opciju spavanja ili ne. Podaci sa narukvice se sinhronizuju sa softverom za praćenje sna na smart telefonu, omogućavajući da se koriguju navike radi boljeg i zdravijeg sna.

Prilikom poziva, narukvica vibrira, a na LED ekranu se ispisuje ime ili broj pozivaoca i jednostavnim pritiskom na dugme ekran postaje BT slušalica koja veoma dobro prianja uhu, skoro da je ne osećate. Kvalitet veze je odličan, dobro se čuje, a onaj sa kime razgovarate i ne primećuje razliku. Veza se prima pritiskom na dugme koje se nalazi na bočnoj strani uređaja, a isto tako se i prekida. Po završenom razgovoru slušalica se jednostavno vraća u narukvicu ubacivanjem ekrana u gumeno ležište i nastavlja da meri vaše dnevne aktivnosti.

Podržava mogućnost wireless pozivanja uređaja koji koriste Android 2.3+ i IOS 5.0+ operativne sisteme. Za dodatnu sigurnost korišćenja, TalkBand B1 vibrira ukoliko se narukvica nađe na više od 10 metara udaljenosti od uređaja sa kojim je povezana. NFC tehnologija pruža mogućnost brzog i lakog povezivanja sa smart telefonom, jednostavnim dodirom oba uređaja ostvaruje se trenutna konekcija.

Ukoliko vam je važno da na jednostavan način pratite sopstveni kvalitet života, a razmišljali ste i o kupovini BT slušalice, onda će vam ova narukvica sve to pružiti u jednom.

Aplikacija za telefon je veoma jednostavna, unose se pol, godine, visina i težina na osnovu čega ona propračunava vašu dnevnu potrebnu „dozu“ kretanja. Može se gledati nedeljni ili mesečni grafikon kako biste imali uvid u aktivnosti i kvalitet sna tokom dužeg vremenskog perioda. Narukvica meri vašu aktivnost čak i kada nije konektovana blututom za telefon, ali čim je konektujete ona će ažurirati prikupljene podatke.

Ako se desi da previše sedite, narukvica će vibrirati kako bi vas podsetila da je vreme da se malo pokrenete. Poseduje bateriju od 90mAh koja traje 6 dana bez potrebe novog punjenja, podržava 7 sati razgovora i 14 dana u stand by modu, a potrebno joj je oko dva sata punjenja putem USB-a koji se nalazi na kraju narukvice, što znači da ne zahteva dodatne kablove ili punjače.

Ukoliko vam je važno da na jednostavan način pratite sopstveni kvalitet života, a razmišljali ste i o kupovini blutut slušalice, onda će vam ova narukvica sve to pružiti u jednom. Vaš asistent u svakodnevnom životu postaje slušalica samo jednim pritiskom na dugme – da su nam nekada o tome pričali verovatno bismo rekli „ma hajde, nemoj da me zezaš“.

HUAWEI-Talkband

www.consumer.huawei.com

Leave a Reply