Početna Broj 171 Mršav i visok – Sony Xperia T3

Mršav i visok – Sony Xperia T3

Elegancija je prvo što zapazite na ovom telefonu

Ovaj telefon izrađen je od plastike, sa metalnim ramom sa strane. Međutim, plastika ne „šljašti“ i nikako ne deluje jeftino, kao na nekim telefonima koje nudi konkurencija. Ona je hrapava, toliko da vam telefon ne klizi dok ga držite u ruci. Logotipi „Sony“ i „Xperia“ na zadnjoj strani su lepo ugravirani i pružaju osećaj premijum modela, iako to ovaj telefon nije. Plastika koja je korišćena na T3 pomaže da telefon bude lakši, a samim tim je lakše rukovati njime, pošto mu dimenzije i nisu baš tako male. Telefon se isporučuje u tri boje: crna, bela i ljubičasta, tako da svako može da odabere idealnu za sebe.

Kao i mnogi telefoni koje potpisuje Sony, i ovaj ima izuzutno dobru kameru od 8 megapiksela. Ona pravi odlične slike kako na dnevnom tako i na slabijem osvetljenju. U mraku uz pomoć blica daje odlične rezultate, s mnoštvom boja i detalja. Boje su tačne, a oštrina odlična. Najviše nas je iznenadila prednja kamera, koja ima samo 1.1 megapiksel, međutim i pored toga pravi sjajne fotografije. S malo ispranijim bojama u odnosu na zadnju, ali ipak odlične s obzirom na broj megapiksela koje poseduje. Mislimo da je Sony znatno poboljšao kameru svojim softverom.

Najbolji telefoni 2019

Dijagonala ekrana na modelu T3 je 5,3 inča, sa rezolucijom od 720 x 1280 piksela (277 tačaka po inču). Nije full HD kao na vodećim modelima, međutim iako je reč o telefonu s velikim ekranom, nismo primetili piksele dok smo ga koristili. Ekran je dobro kalibrisan, sa tačnim i realnim bojama. Gledati klipove, pa čak i filmove, na ovom ekranu je prosto uživanje, kao i igrati omiljene igrice.

9_Xperia_T3_Lifestyle_In_Use

Glavnu snagu crpi iz procesora Snapdragon 400, koji je dobar po performansama, međutim radna memorija (RAM) od samo 1 GB nije dovoljna za nešto zahtevnije operacije, na primer da budu uključeni FB, Twitter aplikacija i neka igrica, jer telefon počinje da usporava i gube se frejmovi u igricama. Po našem mišljenju, Sony je svakako trebalo da ugradi malo više radne memorije kao pomoć glavnoj jedinici za računanje.

Margine sa strane su nešto veće, i smatramo da su mogle biti tanje, kako sa strane tako i gore i dole, gde ima dosta neiskorišćenog prostora. Verujemo da ne samo Sony, već mnogi proizvođači rade na tome da telefoni s obzirom na veličinu ekrana imaju sve manji okvir, težinu i debljinu, kako bi nam omogućili njihovo što lakše korišćenje. Pozicija ON/OFF dugmeta je malo čudna, jer se nalazi sa desne strane, više u donjem delu telefona. Međutim, posle kraćeg vremena prilagođavanja shvatili smo da je ovo idealno mesto za to dugme, s obzirom na ukupnu veličinu ovog modela telefona. Na dugmiće za podešavanje jačine zvuka nismo mogli da se naviknemo, tako da mislimo da nije trebalo baš tu da budu pozicionirani.

Baterija je litijum-jonska od 2.500 mAh, što omogućava gotovo 700 sati mirovanja ili preko pola dana priče, ili čak do 63 sati slušanja muzike. Po našem mišljenju, ovo je zaista dobra baterija za telefon srednje klase.

Ovaj model kompanije Sony već proglašavaju najtanjim telefonom od 5,3 inča, i zaista je tako. Debljina od samo 7 mm je nestvarna, ali itekako doprinosi lakšem baratanju telefona, tako da osim vizuelizacije ima i praktičnu primenu. Namenjen je ne tako zahtevnim korisnicima i to za nešto zahtevnije aplikacije ili igrice, ali svakako ga preporučujemo svima koji vole velike ekrane, gledanje klipova ili filmova, a pogotovo onima koji vole da slikaju selfi fotografije.

Sony Xperia T3
Dimenzije: 151x77x7mm
Ekran: IPS LCD, 5,3 inča, 720×1280 piksela (277 dpi)
Procesor: Snapdragon 400
Memorija: 1 GB RAM, 8 GB, proširiva do 32 GB microSD karticom
Operativni sistem: Android v4.4.2 (KitKat)
Baterija: Li-Ion 2.500 mAh
Konekcije: HSPA, WiFI, BT, NFC
Cena: od 1 RSD
www.telenor.rs

Leave a Reply