Početna Broj 167 Na talasima dobrog zvuka – Harman Kardon Onyx i Esquire

Na talasima dobrog zvuka – Harman Kardon Onyx i Esquire

Novi modeli Harman Kardon Bluetooth/AirPlay zvučnika nude prepoznatljiv kvalitet i maksimalnu udobnost korišćenja.

blank
ATV & NAUTICA 2020

Tokom prethodne godine prodaja bežičnih zvučnika zabeležila je vrtoglav rast. Rastuća popularnost posledica je poboljšanog kvaliteta, ali i niže cene portabilnih zvučnika, koji sve lakše nalaze put do većeg broja korisnika prenosnih računara i drugih mobilnih uređaja. Harman Kardon, renomirani američki proizvođač High Fidelity audio-opreme, osvežio je na prošlogodišnjem sajmu IFA svoju ponudu prenosnih zvučnika, a za ovu priliku izdvojili smo dva modela, Onyx i Esquire.

Onyx: izgled koji osvaja
Okrugli trosistemski Bluetooth zvučnik upečatljivog dizajna osvojio je naše simpatije već na prvi pogled. Onyx se ističe neobičnom sferičnom konstrukcijom, vrhunskim kvalitetom odabranog materijala i besprekornom završnom obradom od kože – ručka/postolje od brušenog nerđajućeg čelika, platnena rešetka i kožni tapacirung ostavljaju utisak luksuznog uređaja koji će se savršeno uklopiti u svaki enterijer, ostavljajući „bez teksta“ i najveće probirljivce. Svi upravljački tasteri su osetljivi na dodir i aktivno su osvetljeni, a raspoređeni su na gornjem delu zvučnika kako bi bili lako dostupni.

ATV & NAUTICA 2020

Kvalitet zvuka je izuzetan, uzimajući u obzir dimenzije sistema i činjenicu da je veoma teško ostvariti pravu stereo-separaciju sa svim komponentama u jednom kućištu. Iz istog razloga zvučnik treba usmeriti direktno na slušaoca, budući da se zvuk ne širi podjednako u svim pravcima (bilo bi zgodno da postoji mogućnost rotiranja zvučnika unutar čeličnog nosača, ali se proizvođač ipak odlučio za fiksnu konstrukciju). S druge strane, ostaje mogućnost da zvučnik premeštate iz sobe u sobu, ponesete ga na odmor ili pozajmite prijateljima kako bi uživali u kvalitetnom zvuku. Veliki plus na planu portabilnosti predstavlja i autonomija baterije, koja obezbeđuje oko 6 sati reprodukcije bez spoljašnjeg napajanja.

Harman Kadron Onyx nudi najraznovrsnije opcije za povezivanje sa izvorima zvuka. To podrazumeva ne samo jednostavnu Bluetooth konekciju, već i brzo NFC povezivanje, DLNA, WiFi, WPC i AirPlay, što će posebno obradovati vlasnike Apple uređaja. Naravno, tu je i dobar, stari 3,5-milimetarski konektor za slušalice, doduše smešten na relativno nepristupačnom mestu, pri dnu zadnje strane kućišta. Korišćenje dodatno olakšava aplikacija za daljinsko upravljanje, koja obezbeđuje brzu bežičnu konekciju i reprodukciju muzike sa bilo kog mobilnog uređaja, računara ili NAS-a u lokalnoj mreži.

Ako tragate za portabilnim zvučnikom koji solidno obavlja svoj posao, a pride izgleda kao malo umetničko delo koje će upotpuniti vaš enterijer, Harman Kardon Onyx može biti idealno rešenje.

Esquire: elegantan i praktičan
Ako više vremena provodite na putu ili tragate za rešenjem koje će istovremeno zadovoljiti poslovne i privatne potrebe, model Esquire može biti interesantnije rešenje. Kompaktan Bluetooth zvučnik u kvalitetnom aluminijumskom kućištu s kožnim panelom odiše ekskluzivnošću, a zvuči jednako dobro kao što izgleda. Sa dva drajvera vrhunskih performansi, ovaj zvučnik može da posluži kao idealan portabilni audio-sistem za konferencijske razgovore, ali i reprodukciju omiljene muzike posle posla.

Esquire se za izvorom zvuka povezuje putem Bluetooth ili NFC konekcije – dovoljno je približiti NFC smartfon ili tablet, i strimovanje zvuka će otpočeti istog trenutka. Pored drajvera, u unutrašnjosti se nalaze dva aktivna mikrofona za poništavanje pozadinske buke, što umnogome poboljšava kvalitet reprodukcije kada je izvor zvuka u bučnom okruženju, npr. tokom telefonskih razgovora ili telekonferencijskih sastanaka – u drugom slučaju, mikrofon treba staviti položeno, kako bi oba mikrofona bila aktivna. Reprodukcija je dovoljno snažna (2×10 W), a kvalitet zvuka potpuno u skladu s Harman Kardonovim renomeom.

Deklarisana autonomija od 8 sati potvrđena je i u praksi, tako da bez problema možete „izgurati“ čitav radni dan bez punjača. Kada ste na putu, Esquire može da posluži i kao USB hab, jer nudi tri USB porta preko kojeg se mogu napajati drugi mobilni uređaji dok je zvučnik priključen na spoljni izvor napajanja (idealno za hotelske sobe).

Bilo da tragate za kompaktnim bežičnim zvučnikom ili spikerfonom, Harman Kardon Esquire vas sigurno neće razočarati. Atraktivan dizajn, jednostavno korišćenje i vrhunski kvalitet zvuka u potpunosti opravdavaju relativno visoku cenu.

Cena:
Harman Kardon Onyx – 57.990 RSD
Harman Kardon Esquire – 23.890 RSD
www.harmankardon.com

Leave a Reply