Početna Broj 167 Najbolji 4K monitor na svetu? – Dell UP3214Q

Najbolji 4K monitor na svetu? – Dell UP3214Q

Dell UP3214Q je monitor neverovatne slike i izuzetnih mogućnosti kome nijedan profesionalac ne može odoleti

blank
ATV & NAUTICA ATV

Kompanija Dell nedavno je predstavila trenutno, kako oni tvrde, najbolji monitor na svetu – UP3214Q koji iz dana u dan privlači sve veću pažnju kupaca širom sveta. Njegove performanse su fantastične, kao i mogućnosti povezivanja, a specifičan je po tome što je baziran na IGZO panelu i što je jedan od retkih 4K monitora dostupnih na tržištu. Dell je UP3214Q monitor prvenstveno dizajnirao za profesionalce, odnosno grafičare, arhitekte, fotografe i video montažere, ali za njegovu širu primenu zapravo nema nikakvih ograničenja jer kvalitet slike koji nudi donosi jedno potpuno novo vizuelno iskustvo.

U dizajnerskom pogledu UP3214Q monitor se ne razlikuje previše od ostalih profi monitora ovog proizvođača. To znači da ga prati besprekorna izrada, upotreba najkvalitetnijih materijala i vrhunska elektronika zahvaljujući kojoj je i daleko ispred konkurencije. Kao što smo napomenuli UP3214Q monitor krasi fantastični IGZO panel, a reč je o naprednoj matrici zasnovanoj na posebnim materijalima tj. elementima čija početna slova i čine (formiraju) ovaj naziv – Indium, Gallium, Zinc, Oxide. Za razliku od amorfnog silicijuma koji se koristi za prikaz slike kod klasičnih LCD-ova, IGZO donosi višestruko veću „mobilnost“ (i do 50 puta) pa je u stanju da ponudi daleko veće rezolucije, veličine dijagonala, kao i mnogo bolju energetsku efikasnost (ušteda energije ide do 35%).

ATV & NAUTICA ATV

Dell UP3214Q je monitor neverovatnih performansi i vrhunske slike koji korisniku donosi jedno novo multimedijalno iskustvo

Kvalitet slike koji daje ovaj 32-inčni monitor (zapravo vidljivo je 31.5 inča) apsolutno je neverovatan – svi pigmenti su maksimalno verno reprodukovani dok je detaljnost na najvišem mogućem nivou. To su potvrdili svi najprestižniji testovi zbog kojih je UP3214Q monitor i proglašen za jedan od najmoćnijih monitora svih vremena. Maksimalna rezolucija kojom operiše je 3840×2160 piksela, dok su mu uglovi vidljivosti podešeni na 176 stepeni. Inače, odziv tečnih kristala kod IGZO panela je u rangu odziva kod IPS matrica, a u slučaju UP3214Q modela iznosi 8 ms.

Jedan vrhunski monitor kao što je UP3214Q poseduje i odlične mogućnosti za povezivanje. Kada to kažemo mislimo na prisustvo po jednog Mini DisplayPort-a, DisplayPort-a i HDMI ulaza, kao i pet USB konektora od koji su četiri Downstream tipa, a jedan je Upstream. Čitač memorijskih kartica je takođe tu, kao i posebno dizajnirana naponska jedinica.

Suma sumarum UP3214Q je monitor koji u ovom momentu nema konkurenciju. Na svim poljima predstavlja najnaprednije rešenje, a po pitanju kvaliteta slike daleko je i ispred najboljih IPS rešenja. Izuzetno malo se zagreva i nije zahtevan po pitanju održavanja. Realno gledano jedina mana mu je izuzetno visoka cena zbog koje će i ostati rezervisan samo za kupce sa dubljim džepovima.

Dell-UP3214Q_1

Dell UP3214Q
Dijagonala: 32 inča (vidljivo 31.5 inča)
Rezolucija: 3840×2160 piksela
Odziv: 8 ms
Matrica: IGZO
Cena: 281.780 RSD
www.dell.com

Leave a Reply