Početna Broj 175 Najveći član Z3 tima – Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Najveći član Z3 tima – Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Najnoviji tablet iz Sony porodice će ispuniti svačija očekivanja

blank
ATV & NAUTICA ATV

Iz Kompanije Sony dobili smo na testiranje njihov poslednji tablet manjih dimenzija. Izrađen je od plastike, prijatne na dodir i nije sjajna te svakako se ne stiče utisak da je tablet jeftin. Kako proizvođač napominje, ovaj tablet je jedan od najtanjih na tržištu u ovoj veličini (oko 8 inča) uz to i najlakši, te ako imate malo veće ruke može čak da se koristi i jednom rukom. Želimo da napomenemo da je ovaj tablet i vodootporan, što je mali broj tableta na tržištu, tako da je ovo još jedna prednost. Ako vam se desi da slučajno dođe u kontakt sa vodom, znajte da ništa ozbiljnije ne može da mu se desi.

Ispod plastičnog kućišta nalazi se odličan hardver, četvorojerzgni procesor sa 3GB radne memorije. Ovakav hardver, uz male modifikacije UI-a Androida KitKat-a 4.4.2 daje odlične rezultate. Početni ekran je brz, aplikacije otvara u treptaju oka, odlično se snalazi sa zahtevnim programima i igricama. Jednostavno brz i skoro bez ikakvih bagova.

ATV & NAUTICA 2020

Ekran od 1200×1980 piksela ima nešto manje piksela od konkurencije koja ima 2K ekrane, ali svakako se to ne primećuje puno, već je ova rezolucija od 283 tačaka po inču sasvim zadovoljavajuća. Ekran ima jako osvetljenje što je pohvalno i dobre ugove kada se gleda sa strane, ali i nedovoljno dobar odsjaj, pa se na direktnoj sunčevoj svetlosti vrlo teško koristi. Boje na ovom tabletu su malo hladnije od prirodnijih ali svakako tačnije nego kod AMOLED ekrana jer poseduje IPS LCD.

10_Xperia_Z3_Tablet_Compact_ColorRange

Kamera od 8 megapiksela je vrlo dobra. Na dnevnom svetlu tablet slika dobre fotografije sa dosta oštrine, ali sa malo ispranim bojama što mu je i mana. U zatvorenom prostoru ako bude dovoljno osvetljenja slika će dobre fotografije sa manje detalja i pojavom malog šuma. Ovaj tablet ne poseduje LED blic tako da ne računate na njega u slabijem osvetljenju. Video sniman sa Z3 tabletom je korektan, snima u 1080p rezoluciji. Prednja kamera je vrlo dobra, i selfi fotografije na njemu izlgedaju vrlo dobro, kao i video pozivi za koje je namenjena.

Baterija na Xperia tabletu je izuzetna, i po nekim testovima ona ima mogućnost da izdrži devet sati aktivnog rada. Zvučnici na su orjentisani na prednju stranu što je od skoro novina za Sony uređaje. Zvuk je stereo, dosta jak, i ima dosta jači bas od svojih predhodnika. Ovo smo do sada viđali na HTC mobilnim uređajima ali drago nam je što se ova ideja nije ostala samo kod njih. Naravno, HTC-ov BoomSound je do sada neprevazđen, ali svakako zvuk na ovom tabletu je mnogo bolji nego kod njegovih prethodnika.

Uz dobre zvučnike tu je i odlična Walkmen aplikacija koja zaokružuje svu tu priču o dobrom zvuku i dobroj muzici na tabletu. Dobra organizacija, dosta podešavanja i specijalni modovi ovu aplikaciju izdvajaju od konkurencije. Ipak je Sony izmislio Walkmen i bilo bi razočaravajuće ne očekivati da na ovom polju budu među prvima.

Aplikacija za prikaz video materijala podržava skoro sve formate za video reprodukciju, tako da nećete morati da tražite specijalne aplikacije za „raritetne“ formate. Sve je tu i skoro sve radi, na vama je samo da pritisnite Play i uživate. Aplikacija podržava čak 4K fajlove, koji rade glatko bez štucanja, čime danas ne mogu da se pohvale ni jači kompjuteri.
Možemo slobodno reći da ovaj tablet zaokružen proizvod, Sony se baš potrudio na svakoj komponenti i poboljšao je u odnosu na prošlogodišnji model.

Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Operativni sistem: Kit Kat 4.4.2
Procesor: Qualcomm, Snapdragon 801, Quad-core 2.5 GHz
Memorija: 16 GB, 3 GB RAM
Kamera: 8.1 MP, 3264 x 2448 piksela, 1080p video
Ekran: 1200 x 1920 piksela, 8.0 inča (~283 ppi)
Povezivanje: Bluetooth v4.0, WiFi, NFC, FM radio sa RDS
Dimenzije: 213.4 x 123.6 x 6.4 mm, 270g
Baterija: Li-Ion 4500 mAh
Cena: uzorak
www.sony.rs

Leave a Reply