Početna Broj 176 Notebook za sva čula – HP Beats Special Edition

Notebook za sva čula – HP Beats Special Edition

Moderan laptop sa svim mogućnostima koje vam mogu pasti na pamet

ATV & NAUTICA 2020

Šta čini moderan multimedijalni highend laptop? 1080p displej. Osetljivost na dodir. Quad-Core procesor male potrošnje. Kvalitetna tastatura sa pozadinskim osvetljenjem. Brza DirectX 11 grafika. Odličan zvuk? Minimalno 8 GB radne memorije i terabajt prostora na hard disku. Tanka, lepa i kvalitetna šasija. Mnogo elemenata, zaista. Gotovo je teško zamisliti model koji objedinjuje sve navedene elemente, a da košta ispod 600 evra. Međutim, na domaćem tržištu postoji model koji za navedenu svotu novca uspeva da objedini sve to – u pitanju je HP Beats Special Edition.

HP-Beats-edition-3

ATV & NAUTICA 2020

Već na prvi pogled oduševiće vas izgled ovog laptopa. Kombinacija crvenih aplikacija i sive „gun metal“ boje odaje sjajan utisak, u šta smo se uverili i na osnovu komentara u kafićima u koje smo nosili ovaj laptop. Pozitivan vizuelni utisak dodatno se pojačava kada uključite ovaj laptop. Izuzetno kvalitetna „island“ tastatura poseduje impresivno crveno pozadinsko osvetljenje, idealno u situacijama prigušenog ambijentalnog svetla.

U praksi potvrđena mudrost da se čovek lako i brzo navikne na dobro – prva je misao kada ugledate oštar i svetao FullHD displej ovog laptopa. Ako ste posedovali laptop sa uobičajenom i dodali bismo arhaičnom 1366×768 rezolucijom, pitaćete se kako sam mogao (mogla) sve vreme da „trpim“ ovu rezoluciju. Jednostavno, nakon 1920×1080 nema povratka na lošije i manje. Osetljivost displeja na dodir je samo „višnjica na vrhu šlaga“. Možda se u početku ta mogućnost na laptopu čini suvišnom, ali verujte, kada se jednom naviknete na ovaj komfor, pogotovo tokom multimedijalne upotrebe i rada u „Metro“ optimizovanim aplikacijama, umećete itekako da cenite ovu mogućnost.

Svakako, bez adekvatnih performansi, sve karakteristike ovog laptopa bile bi kozmetičke prirode. Na svu sreću, u HP Beats Special Edition ugrađen je veoma brz i štedljiv AMD-ov APU A8-5545M. Sa svoja četiri jezgra, brzim Radeon GPU-om i potrošnjom od svega 19 W, ovo je optimalni akcelerisani procesor za mašinu multimedijalnog profila, kakva je upravo HP Beats Special edition. Kakav god zadatak da joj date, ona će ga s lakoćom obraditi i pri tome neće brzo trošiti bateriju, koja je zarad kompaktnosti nešto manjeg kapaciteta – 41 Wh.

Nemamo dileme da je u uslovima platežno sposobnog tržišta konfiguracija poput HP Beats Special Edition minimum koji bi svaki multimedijalni kućni laptop trebalo da predstavlja. Međutim, „platežna sposobnost“ i „domaće tržište“ je teško staviti u istu rečenicu. Pa ipak, sigurni smo da će HP Beats Special Edition lako naći put to mnogih kupaca, a onima koji se zbog ograničenosti budžeta dvoume, savetujemo da teško skupljen novac čuvaju i ne troše do momenta kada budu skupili celokupnu sumu koja je potrebna za ovaj laptop, jer on bez dileme vredi tog dugoročnog ulaganja. Windows 10 samo što nije lansiran, i ovaj laptop će biti idealna platforma za njega.

HP Beats Special Edition 15-PO1ONM
APU: AMD A8-5545M
RAM: 8 GB DDR3
HDD: 1 TB
Displej: 15,6“ Full HD touch
Dodatno: Pozadinski osvetljena tastatura sa numeričkim delom, Beats Audio sa sabvuferom
Masa: 2,7 kg
ODD: DVDRW
Portovi: 3x USB 3.0 porta, HDMI, SD čitač
Cena: 71.990 RSD
www.hp.rs

Leave a Reply