Početna Broj 169 Oblačno sa grmljavinom – Kingston HyperX Cloud

Oblačno sa grmljavinom – Kingston HyperX Cloud

Gejmerske slušalice visokog kvaliteta

ATV & NAUTICA 2020

Kada kažete HyperX, svako odmah pomisli na različite oblike memorijskih uređaja namenjenih gejmerima i entuzijastima. Malo ko će pomisliti na audio-opremu, ali Kingston definitivno želi da uđe na ovo tržište i ozbiljno se „naoštrio“ da konkuriše najvećim brendovima. Prvi korak je bio predstavljanje modela koji je nastao u saradnji sa kompanijom Steelseries, a nakon toga je usledio još ozbiljniji potez.

Kingston + QPad = čist uspeh
Prvi pogled na novi igrački gejming headset po imenu HyperX Cloud obećava da će utisak biti povoljan. Robustna metalna konstrukcija sa kožnim detaljima izuzetno dobro spaja eleganciju sa gejmerskim pedigreom. U pogledu udobnosti, malo koji headset može da parira Cloudu. Pored sjajne izrade, dobar set slušalica i mikrofona mora da ima kvalitetnu zvučnu podlogu. Kingston i QPad nisu pomišljali na bilo kakav kompromis.

ATV & NAUTICA 2020

Upotrebljeni su drajveri prečnika 53 milimetra, prilagođeni zvuku kakav je potreban za igranje. To znači da su istaknuti visoki tonovi kako biste što lakše pozicionirali protivnike, ali i niski spektar je naglašen, tako da će Cloud propisno zagrmeti prilikom eksplozije ili sličnog zvuka. Za slušanje muzike su vrlo bitni srednji tonovi, koji ovde nisu prisutni na nivou nekih Hi-Fi modela, ali i dalje Cloud vrlo dobro može da posluži za slušanje omiljenih numera. Mikrofon je omnidirekcionog tipa i lako se prilagođava njegov položaj, tako da je dovoljno fleksibilan, uz vrlo dobar prijem zvuka. Saigrači su nas jasno čuli, a mi smo izuzetno uživali u svakom momentu igranja novih AAA naslova, i vrlo rado bismo posedovali ovaj headset.

Kingston HyperX Cloud predstavlja izuzetno dobar izbor, prvenstveno kao igrački headset, ali treba znati da će odlično poslužiti i u svim ostalim scenarijima, pri čemu naravno mislimo na „konzumiranje“ multimedije. Gotovo savršena izrada i dizajn će malo koga ostaviti ravnodušnim, a posebno će se dopasti ljubiteljima diskretno dizajniranih slušalica.

Kingston HyperX Cloud
Tip: Over-ear
Prečnik drajvera (mm): 53
Masa (g): 350
Priključak: 3,5 mm
Frekventni raspon (Hz): 15 – 25.000
Impedansa (oma): 60
Dužina kabla (m): 2,5
Izolacija: 20 dB
Cena: 130 EUR
www.kingston.com

Leave a Reply