Početna Broj 174 Ozbiljna igračka – Sony HDR-PJ530

Ozbiljna igračka – Sony HDR-PJ530

Sony kamkoder sa projektorom

blank
ATV & NAUTICA ATV

Novi kamkoder kompanije Sony impresionirao nas je sa nekoliko tehnologija i rešenja, pomoću kojih kompanija može vrlo lako da privuče pažnju korisnika. Reč je o vizuelno standardnom kamkoderu koji ima fleksibilan ekran visoke rezolucije, praktičnom formatu za snimanje jednom rukom uz intuitivne kontrole, ako ste ikada koristili kameru ovog formata.

Vrlo je zanimljiv kvalitetan Exmor R senzor, uparen sa sjajnim objektivom sa 30x optičkim zumom i otvorom blende u rasponu od f1.8 na širokom i f4.0 na tele kraju. Ovo je odlično, jer velika svetlosna moć G Lens objektiva znatno pomažu da relativno mali senzor pokaže odlične performanse i u slabijim uslovima osvetljenja. Snimanje u 1920×1080 pri 50 FPS-a u uslovima bolje osvetljenosti je zaista sjajno iskustvo, s odličnim rezultatima. Tome doprinosi i Balanced Optical Steady Shot sistem, koji fenomenalno obavlja funkciju stabilizacije. Čak možete da vidite kako ceo objektiv ostaje u balansu, jer se cela spoljna jedinica fluidno kreće kako bi ostala u osi.

ATV & NAUTICA 2020

Balanced Optical Steady Shot sistem fenomenalno obavlja funkciju stabilizacije

Senzor omogućava i slikanje sa fotografijama solidnog kvaliteta, rezolucije 9,2 megapiksela. Dodatnu specifičnost ovog uređaja predstavlja ugrađeni projektor, zavidnog kvaliteta za ovako mali uređaj. Smešten je na spoljnoj strani kućišta displeja, pa je moguće podešavati ugao sa prilično velikom slobodom. Rezolucija koju reprodukuje je 640×360, što je više nego impresivno, imajući u vidu fizička ograničenja koja je Sony imao pred sobom. Uz sve to, audio-zapis podržava 5.1 format, ali i klasični stereo. Ukoliko vam je potreban usmerenije sniman zvuk, možete da iskoristite neki od „shotgun“ mikforona, montirajući ga na „hotshoe“ stopicu kamere, koja se nalazi s gornje strane. Na sve ovo dodajte i WiFi, NFC, odličnu autonomiju baterije i niz drugih mogućnosti koje Sony nudi i koje smo i očekivali, i dobijate fantastičan kamkoder za kućnu upotrebu koji je zaista teško nadmašiti.

Sony HDR-PJ530
Dimenzije: 61,5 x 66,5 x 121 mm
Masa: 325 g
Baterija: Li-ion 1.600 mAh
Senzor: 1/5,8“ Exmor R
Procesor: BIONZ
Maks. otvor blende: f1.8 – f4.0
Zum: 30-60x optički, 250x digitalni
Mikrofon: 5.1ch ili 2.0ch
Ekran: 3 inča, 460.000 tačaka, osetljiv na dodir
Projektor: rezolucije 640×360 tačaka, osvetljenja do 25 lumena
Memorija: Memory Stick PRO Duo/Pro-HG Duo/PRO-HG HX Duo i SD/SDHC/SDXC
Konekcije: USB 2.0, WiFi, NFC
Cena: 67.990 RSD
www.sony.rs

Leave a Reply