Početna Broj 176 Pametni život by Samsung – Samsung Forum 2015

Pametni život by Samsung – Samsung Forum 2015

Samsung je prikazanim u Monte Carlu pokazao da je proizvođač koji krupnim koracima napreduje u svim poljima potrošačke elektronike

Samsung Electronics je ove godine izabrao prestižni Monte Carlo za mesto održavanja svog tradicionalnog godišnjeg skupa. Samsung Forum 2015 je početkom februara ugostio veliki broj novinara koji su imali priliku da vide brojne novitete iz svih segmenata kojima se bavi ovaj korejski elektronski gigant.

Veličinu događaja najbolje opisuje lista govornika. Kako su događaj otvorili BK Yoon, predsednik i CEO Samsung Electronicsa i YH Eom, predsednik evropskog Samsung Electronicsa, jasan je bio nivo i značaj ovogodišnjeg Foruma. Oni su istakli kako je Samsung i dalje fokusiran na pružanje neverovatnih iskustava koje korisnici dobijaju korišćenjem njihovim uređajima. I upravo smo to i videli i delom doživeli u izložbenom delu kongresnog centra Grimaldi u Monte Carlu, gde je ceo skup i održan.

SUHD-9500_002

SUHD TV
Samsung je predstavio veliki broj novih modela TV-a, među kojima je svakako najznačajniji JS9500, televizor od 88 inča koji poseduje nano-kristalnu tehnologiju i inteligentan SUHD mehanizam za re-mastering slike. SUHD TV je inovativan u svakom pogledu i nudi vrhunski kvalitet slike na planu kontrasta, osvetljenosti, reprodukcije boje i UHD detalja. SUHD re-mastering mehanizam automatski analizira osvetljenost slika kako bi na minimum sveo dodatnu potrošnju električne energije uz vrhunski nivo kontrasta. SUHD televizori proizvode slike sa tamnijim crnim nijansama i povećanom osvetljenošću za 2,5 puta od konvencionalnih televizora i dvostruko više tačaka za prilagođavanje boja od najpreciznijeg displeja.
Od 2015. godine svi Samsungovi Smart TV uređaji, uključujući novi SUHD TV, koristiće Tizen platformu koja pruža bolje povezivanje, ima veliki broj funkcija i dozvoljava programerima lakše kreiranje kompatibilnih sadržaja. Pored toga, na novim Samsungovim televizorima će od sada biti moguće igrati i „ozbiljne“ igre zahvaljujući Playcast platformi.

Nova audio linija
Vrhunsku sliku treba da prati i vrhunski zvuk. Tako je u Monaku predstavljena i nova linija zakrivljenih soundbarova koja se uklapa sa zakrivljenim televizorima od 48 do 78 inča i nudi 9.1-kanalni zvuk. Zakrivljeni soundbar može se bežično povezati sa televizorom i podržava Samsungovu funkciju za slušanje muzike u više prostorija. Iz audio segmenta svoje prvo prikazivanje su doživeli i modeli sa oznakom WAM7500/6500, koji nude, zahvaljujući novoj Samsungovoj tehnologiji Ring Radiator, zvuk u radijusu od 360 stepeni uz savršen balans između visokih i niskih tonova. Odličan zvuk prati i vrhunski dizajn.

Euroforum-01_product-image

Digitalni kuhinjski uređaji
Samsung je predstavio evropsku verziju svoje Chef kolekcije kuhinjskih uređaja koja obuhvata brojne uređaje napravljene u saradnji sa vrhunskim svetskim kuvarima. Novi Kitchen Fit frižider se lako uklapa u svaki enterijer, a sa sistemom Precise Chef Cooling dobićete savršeno ohlađene namirnice. Chef ugradne rerne se mogu pohvaliti Gourmet Vapour tehnologijom koja zahvaljujući vrelom vazduhu dodatno pospešuje spremanje namirnica. Indukcijske ploče su osim „gedžetolike“ Virtual Flame tehnologije, dobile i magnetni kružni prekidač kojim podešavate nivo zagrejanosti ploča, a koji je po potrebi (najčešče za čišćenje) moguće lako skinuti. Chef kolekcija se može pohvaliti još jednom novinom. U pitanju je WaterWall inovacija u pranju sudova. Tradicionalne kružne mlaznice su zamenjene pokretnim „vodenim zidom“ koji, po rečima ljudi iz Samsunga, daleko bolje distibuira vodu po sudovima.

Samsung-NX500_01_product-image

Samsung NX500 fotoaparat
Sa procesorom slika DRIMeV, NX AF III sistemom i BSI APS-C 28-Mpx senzorima, novi fotoaparat NX500 daje odlične rezultate. Senzor BSI efikasnije smanjuje nivo šuma tako da više svetla može da dopre do svakog piksela. Kao rezultat, korisnici aparata NX500 će dobiti odlične rezultate i u uslovima lošeg osvetljenja. Uređaj poseduje opcije za UHD video snimanje, a ono što će se svideti većini korisnika su njegove kompaktne dimenzije i unapređeno povezivanje u Bluetooth i WiFi okruženju.

Samsung-GALAXY-A7-Midnight-Black-Image-2

Najveći pripadnik Galaxy A serije
Samsung je proširio svoju Galaxy A seriju. Novi A7 nastavlja tamo gde su njegovi parnjaci A5 i A3 „stali“. Tanko, metalno kućište sada sadrži FHD SAMOLED ekran dijagonale 5,5 inča. Par kamera od 13 i 5 megapiksela nudi, osim pravljenja odličnih fotografija, i čitav set originalnih funkcija. Uređaji podržavaju LTE kategorije 4, a srce sistema čini sistem od osam jezgara, što ovaj model izbacuje na visoko mesto u ponudi ovog korejskog proizvođača.

Samsung-Euroforum-2015-03_product-image

Novi multifunkcijski štampač
Iz poslovnog segmenta, Samsung je predstavio novi multifunkcijski štampač (MFP) MX7. Ovaj model nudi i odličan kvalitet slike sa 1200 dpi štampanjem i trebaju mu samo 3 sekunde da štampa prvu stranicu monohromatskog dokumenta i 4,5 sekunde za dokument u boji. MX7 pruža i značajno skraćenje u vremenu za skeniranje jer može „pročitati“ i do 120 jednostranih slika u minuti. Podržava i brže povezivanje u okviru kancelarije zahvaljujući brzoj 802.11ac konekciji. MX7 može da se pohvali opcijom Bluetooth Low Energy koja korisnicima daje „uvek aktivno“ povezivanje tako da mogu da se povežu i lako štampaju sadržaj čim se nađu u blizini uređaja. Možda i najzanimljiviji podatak jeste da se kontrola kompletnog procesa vrši preko Android tableta dijagonale od 10.1 inča, koji olakšava upravljanje štampačem, pregledanje i korigovanje dokumenata na licu mesta.

SD590C_001

Zakrivljeni i monitori
„Virus“ zakrivljenja je zahvatio i monitore, pa smo u Monaku videli nekoliko novih modela. Posebno mesto je zauzeo ultra široki model SE790C sa odnosom stranica 21:9. Integrisanjem tih prednosti sa funkcijama monitora, nastaje znatno drugačije iskustvo gledanja u odnosu na ravne monitore. Na Forumu se predstavljen i prvi Samsungov profesionalni UHD monitor, UD970 od 31,5 inča sa reprodukcijom boja od 99,5% Adobe RGB kolorne game i opcijama za dvojako prikazivanje boja. Precizna fabrička kalibracija, funkcionalnost profesionalnog dizajna i jednostavno i prilagodljivo podešavanje ekrana za rezultat su funkcije koje će profesionalci posebno ceniti.

Leave a Reply