Početna Broj 174 Poslednji Nokia telefoni – Nokia Lumia 830 i Lumia 730

Poslednji Nokia telefoni – Nokia Lumia 830 i Lumia 730

Microsoft nekada planetarno obožavan Nokia brend menja sopstvenim i Microsoft logo krasiće sve buduće Lumia modele. Pogledajmo šta nam nude poslednji Nokia uređaji...

Panasonic TV

Microsoft svoj operativni sistem razvija polako, neki će pomisliti možda i suviše polako, ali ako je taktika već takva kakva jeste, onda je veoma dobro što svaka nova verzija sistema suštinski jeste bolja i bogatija opcijama, ne samo kozmetički. Recimo, Nokia Lumia 830 i 730, odnosno model 735 sa LTE vezom, rade na Windows Phone 8.1 Update operativnom sistemu koji ima nekoliko zanimljivih novina. Prvo, tu su sistemski folderi za Live Tiles prečice na početnom ekranu, tako da vam posebna aplikacija više neće trebati. U meniju poruka, mejlova i drugih konverzacija sada je moguće nasumično brisanje određenih delova konverzacije, a dodata je i podrška za bolji „mobilni“ VPN, Internet Explorer je još brži, a telefon ćete moći da „podelite“ s nekim, odnsono da ga nekom ustupite na korišćenje, zahvaljujući Corner Apps podršci. Ona omogućava da odredite koje aplikacije će moći da pokrene i koje od ponuđenih mogućnosti će imati neki drugi korisnik, što je odlično za zaštitu privatnosti ili ukoliko jedan telefon u smenama koristi više zaposlenih – za svakog je moguće kreirati poseban „profil“.

Obe Lumije, 830 i 730/735 dolaze se Lumia Denim nadogradnjom, koja će i na ostale Windows Phone modele doneti brže okidanje fotki kamerom, na neke i 4K video snimanje, a na ostale odlaganje alarma za naznačeno vreme, „Hej Kortana“ aktivaciiju digitalne asistentkinje, žive pločice u prodavnici, više naprednih opcija za fotkanje, unapređenja za Glance Screen na podržanim modelmima itd.

ATV & NAUTICA 2020

Leave a Reply