Početna Broj 171 Sony CyberShot HX60

Sony CyberShot HX60

Ako vam se često događa da udaljeni objekti u kadru ostaju nedostupni, testirani model može uspešno da vam reši problem.

Nakon vrlo uspešnog aparata HX50, stiže nam i unapređeni model HX60. Smešten je u kućište koje je delom napravljeno od plastike, a pojedini delovi su metalni, uključujući i objektiv. Dobro leži u ruci jer nije preterano tanak, a ima i ispupčen gumirani rukohvat, kao i ležište za palac koje je iz nepoznatog razloga plastično i nije presvučeno gumom. Tasteri su lako dostupni, a odozgo postoji i točkić za izbor režima rada, kao i točkić pomoću kojeg podešavate kompenzaciju ekspozicije.

Sony HX60 ima skoro sve što možete poželeti od jednog kompaktnog digitalnog fotoaparata… Tu je odlični EXMOR R CMOS senzor rezolucije 20,4 megapiksela, objektiv velikog raspona 24-720mm, ekran visoke rezolucije, GPS za geotagovanje, WiFi za prebacivanje fotografija u PlayMemories mobilnu aplikaciju i neizostavni video u punom HD formatu (1920×1080@50p) sa stereo-zvukom. Sve to prati veliki broj naprednih režima i funkcija, uz koje će vaša kreativnost doći do izražaja, uključujući i napredne P,A,S,M režime. Pohvaljujemo i što je optički zum aktivan i tokom video-snimanja. Rekli smo da aparat ima skoro sve što možete poželeti, a ono što nema je svetlosno snažniji objektiv, sa maksimalnim otvorom blende f2.8. Nažalost, objektiv na aparatu karakterišu maksimalni otvori blende od f3.5 do f6.3, u zavisnosti od žižne daljine. U celini, kada bi autor teksta imao želju da nabavi kompaktni aparat, to bi svakako bio primerak koji je karakteristikama sličan modelu HX60. Veliki optički raspon u srazmerno malom telu je dobra kombinacija između snage, mogućnosti i dimenzija. Nasuprot tome, drugi testirani model HX400V ne odgovara zbog dimenzija, i u tom slučaju autor bi koristio dSLR aparat.

Leave a Reply