Početna Broj 178 Samo za igrače – LG 24GM77

Samo za igrače – LG 24GM77

24 inča, 144 Hz i 1 ms!

blank
ATV & NAUTICA 2020

Ako sebe smatrate ozbiljnim igračem, ozbiljan hardver je nešto bez čega se nikako ne može. Pored kvalitetnog miša i tastature i jake konfiguracije, ozbiljan monitor je nešto na šta morate računati, posebno ako ste majstor u FPS žanru ili u simulacijama vožnje (drumom, vazduhom, vodom, svemirom, paralelnim dimenzijama…). U svim takvim slučajevima vas ne zanimaju popularni IPS paneli sa vernim prikazom boja, dobrim uglovima gledanja i tromim odzivom, već ste pobornik dobrih starih TN panela obogaćenih dobrom elektronikom i visokom frekvencijom osvežavanja. Upravo jedan ovakav model spakovao nam je i poslao LG, a reč je o monitoru oznake LG 24GM77.

LG je u ovaj na prvi pogled običan monitor implementirao veliki broj tehnologija, kako bi „ušao pod kožu“ ozbiljnim igračima. Pored odlično izbalansirane dijagonale i rezolucije, u najbitnije stavke svakako spada frekvencija osvežavanja koja dobacuje do 144 Hz, što u kombinaciji sa odzivom manjim od 1 ms čini raj za gejmere. Dakle, dovoljno brz odziv, dovoljno brzo osvežavanje, taman da vam apsolutno ništa ne promakne i da uvek budete u središtu akcije. Tehnologije koje ne treba zaobići su Clear motion, koja redukuje zamućenje, te DAS (Dynamic Action Sync), koja smanjuje ulazno kašnjenje, kako biste imali maksimalno brz odziv u odnosu na dešavanja. Black Stabilizer vam omogućava da malo „varate“, jer osvetljava tamne delove slike (koriguje gamma podešavanja), pa lakše uočavate neprijatelje koji misle da su se kamuflirali pod velom noći.

ATV & NAUTICA 2020

Pored dodatnih tehnologija, sâme specifikacije monitora omogućavaju da na njega povežete veliki broj ulaznih komponenti, a na raspolaganju su vam VGA, DVI-D, dva HDMI i PD konekcije, kao i USB 3.0 hub. Postoji podešavanje po visini, obrtanje oko svoje ose („swivel“) i rotiranje („pivot“), iako poslednja dva igrači ne koriste, pa je ergonomija jako izražena, a u zavisnosti od toga kojem se carstvu trenutno priklanjate, postoje tri predefinisana podešavanja za igre: dva za FPS i jedan za RTS, kojima se lako pristupa preko isturenog dela na donjem panelu monitora. Na boku je i 3,5 mm konektor za slušalice, koji će vam omogućiti da igrate u miru i da ne uznemiravate ukućane.

S obzirom na to da ćete za mašinu za igranje dati solidno veliku količinu novca, smatramo da je investicija u kvalitetan gejming monitor podjednako bitna, jer zaokružuje celinu ukupnog užitka prilikom igranja.

LG 24GM77
Dijagonala: 24 inča
Rezolucija: 1920×1080 piksela
Tip panela: TN
Odziv: manji od 1 ms
Osvežavanje: 144 Hz
Ulazi: VGA, DVI-D, HDMI x2, DisplayPort
Izlazi: USB 3.0 x2, 3,5 mm
Cena: 44.990 RSD
www.lg.com/rs

Leave a Reply