Početna Broj 169 Sloboda štampanja – Samsung Xpress M2070FW

Sloboda štampanja – Samsung Xpress M2070FW

Brza i tiha laserska štampa, s mogućnoštu naprednog bežičnog povezivanja

Štampač koji se povezuje samo kablom je tako monoton! Srećom, u poslednje vreme je sve više printera s mogućnošću bežičnog povezivanja. Jedan takav nam je stigao u redakciju…

Reč je o modelu Samsung M2070FW, koji se zapravo MFP – skenira, štampa i šalje faksove (šta to beše?). Među svim zakletim gikovima (u koje spada barem pola redakcije Tech Lifestyle) najinteresantniji detalj na Xpress-u je NFC nalepnica na vrhu poklopca skenera. Na nju naslonite mobilni telefon sa ugrađenim NFC-om radi međusobnog upoznavanja; NFC će telefon uputiti ka aplikaciji Samsung Mobile Print. Pošto je instalirate, ponovo združite telefon i štampač na istom mestu gde su se i upoznali, i štampač je već spreman da štampa. Iz programa birate željeni dokument i par sekundi kasnije imate gotov otisak.

Ka štampaču možete poslati fotografiju iz galerije, fotografiju koju ćete tek napraviti, fotografije što vam stoje na Facebook nalogu, na vašem „zidu“, ili pak neki aktuelni post, zatim željenu veb stranicu, neki e-mail (tj. prilog e-maila), datoteke koje vam stoje na Google Driveu i na kraju bilo koji dokument iz samog telefona. Ukratko, sve što vam padne na pamet.

Ako imate želju da daljinski upravljate skeniranjem dokumenata, možete i to završiti preko mobilnog telefona. Birate format i kvalitet skeniranog dokumenta i po završetku ćete imati datoteku u telefonu.

U svim ostalim, „dosadnim“ momentima kancelarijskog korišćenja, M2070FW se žično ili bežično povezuje na lokalnu mrežu, i odlično služi u kućnim ili SOHO uslovima, i radi sve što biste inače očekivali od svakog drugog MFP-a.

Samsung Xpress M2070FW
Funkcije: Print, Copy, Scan, Fax; Mobile Print
Procesor: 600 MHz
Ekran: 2 x 16 linija, LCD
Memorija: 128 MB
Brzina razmene faksova: 33,6 Kbps
Brzina štampe: do 20 ppm A4
Rezolucija: 1200 x 1200 dpi
Konekcije: USB 2.0 / Ethernet 10 / 100 Base TX / Wireless 802.11b/g/n
Dimenzije: 406 x 360 x 309 mm, 8,55 kg
Kapacitet: 150 papira
Maks. mesečnii obim štampe: do 10.000 strana
Cena: 9.999 RSD
www.samsung.com

Leave a Reply