Početna Broj 172 Smena legende – Tesla Tablet H7

Smena legende – Tesla Tablet H7

Tesla tablet u visokom društvu

blank
Panasonic TV

Samo je bilo pitanje vremena kada će odličan Tesla Tablet 785 dobiti adekvatnog naslednika, opremljenog novim Intel čipsetom i nešto boljim ekranom, koji će ga uvrstiti među ozbiljnu konkurenciju na tržištu. Najnoviji izdanak koji nam stiže iz domaće proizvodnje dobio je oznaku H7, pa će vam iz naziva biti jasno kolika je dijagonala ekrana.

Već na prvi pogled jasno je da je ponovo reč o kvalitetnom uređaju, pa dok su hromirana lajsna i prednji deo plastični, poleđina je aluminijumska, pa nećete imati problema sa grebanjem ukoliko ga spustite na neravnu površinu. Kombinacija bele i srebrne boje deluje lepo, a kao što smo očekivali, tasteri za jačinu zvuka i uključivanje smešteni su na „levu“ stranu. Centralno je postavljena prednja kamera, dok je zadnja smeštena u ugao (kao kod iPhone telefona). Ako spadate u grupu korisnika koji vole da snimaju tabletom, obradovaće vas to što je kamera dobila „upgrade“, pa sada imate na raspolaganju par od 2 i 5 MP. Ovo je i dalje daleko od najnovijih trendova, ali je daleko upotrebljivije od onoga na L7 modelu. Odozgo se nalaze konektori za slušalice i punjač (mikro USB), dok je micro SD slot smešten na bočnu ivicu.

ATV & NAUTICA ATV

S obzirom na to da su delovi iznad i ispod ekrana nešto deblji nego što bismo voleli, mnogo je bolje držati ovaj tablet u horizontalnom (landscape) položaju kada rukama prekrivate ove delove, kada do izražaja dolaze tanki bočni okviri. Zaštitno staklo nema zvučno ime poput Gorilla ili DragonTrail, ali mi nismo imali nikakvih problema tokom korišćenja, niti su se pojavile bilo kakve ogrebotine. Istina, tablet više pazite od smartfona, pa ovu informaciju treba uzeti s rezervom. Takođe, nismo radili bend test, ali preporučujemo da ga ne nosite u prednjem džepu, za svaki slučaj. Kao i kod L7 i H7, poseduje IPS ekran, samo što ovoga puta možemo uživati u visokoj rezoluciji, pa za ekran imamo samo reči hvale. Zahvaljujući IPS matrici i tome što ima 1900×1200 piksela, uglovi gledanja i boje su odlični odakle god da ga gledate, dok za oštrinu ne morate brinuti, bez obzira na to koji sadržaj gledate.

Leave a Reply