Početna Broj 204 Smena TV generacija – TEST: LG 55SK8500PLA

Smena TV generacija – TEST: LG 55SK8500PLA

Super Ultra HD LCD TV sa DLED (Direct LED Local Dimming) tehnologijom pozadinskog osvetljenja nudi vrhunski kvalitet slike po iznenađujuće povoljnoj ceni

Sudeći po većini analiza, Samsung je trebao da bude taj koji će prvi predstaviti mejnstrim QLED TV aparate sa DLED tehnologijom, ali ovoga puta brže je potegao LG. Korejski „Broj dva“ predstavio je dva modela Super Ultra HD LCD TV aparata čija je namena da približe kvalitet OLED ekrana korisnicima koji nisu u mogućnosti da priušte neki od vrhunskih 4K OLED modela, koje LG promoviše svim snagama (nedavno je u ovoj klasi predstavljen i novi Alpha 9 procesor koji kvalitet slike na top modelima seli u kategoriju nestvarnog).

To što je LG usmeren na 4K OLED televizore ne znači da je zaboravio na srednji segment svoje ponude, odnosno pristupačnije LED LCD TV aparate iz tzv. Super UHD TV kategorije. Ovi aparati koriste LG nano-tehnologiju kako bi ostvarili bolje performanse kolorita u odnosu na standardne LED LCD uređaje, odnosno konzistentno verodostojnu reprodukciju boja pri različitim uglovima gledanja (direktni su rivali Samsungovim Quantum Dots modelima). Od tri najavljena modela sa local dimming tehnologijom koji su zasnovani na procesoru A7 (poznajemo ga iz prošlogodišnjeg top modela B8 OLED) ugrabili smo model SK850 sa ekranom dijagonale od 55 inča, taman pred početak Svetskog prvenstva (za pivo i kikiriki smo se pobrinuli ranije), i evo naših utisaka.

Leave a Reply