Početna Broj 167 Snažna elegancija – Toshiba Satellite M50D-A-110

Snažna elegancija – Toshiba Satellite M50D-A-110

Varijanta popularnog Toshibinog kancelarijskog računara sa Haswell čipsetom za nešto zahtevnije korisnike

blank
ATV & NAUTICA ATV

Pre nekoliko meseci, na ovim stranicama predstavili smo Toshibin ultratanki M50D-A-10Z, jedan od najelegantnijih i najlakših laptop računara srednje klase s ekranom dijagonale 15,6 inča. Ovom prilkom skrećemo vam pažnju na varijantu ovog računara koja pod haubom krije jači hardver, prilagođen korisnicima koji preferiraju Intelova rešenja.

Kao i njegov pandan sa AMD „sastojcima“, Satellite M50D-A-110 se isporučuje u elegantnom aluminijumskom kućištu, sa crnim tasterima i crnim okvirom oko ekrana koji dizajnu daju luksuznu notu. Kvalitet izrade je na najvišem nivou, u rangu skupljih ultrabook računara, pri čemu je posebna pažnja posvećena konstrukciji tastature, koja obezbeđuje udoban rad tokom dužeg vremenskog perioda. Kao i njegov prethodnik, M50D-A-110 ima 15,6-inčni TN panel standardne rezolucije, u razmeri 16:9, pogodnoj za reprodukciju filmova. Nešto lošiji uglovi gledanja ipak ne remete pozitivan utisak o kvalitetu slike i autentičnoj reprodukciji boja, te vrlo dobroj vidljivosti na dnevnom svetlu, uprkos glossy premazu.

ATV & NAUTICA ATV

Satellite M50D-A-110 ima više nego dovoljno snage za sve običajene zadatke, od kancelarijskih programa do HD videa i igara.

Sa Intel Core i5 4200U Haswell procesorom ispod haube, koji se sa osnovnih 1,6 GHz može „nasvirati“ do 2,6 GHz, ovaj računar nudi više nego pristojne performanse. Razlog za zadovoljstvo pruža i snažna video podloga, oličena u NVIDIA GeForce GT 740M čipsetu sa 2 GB VRAM-a koji će srednje zahtevne igre novijeg datuma s lakoćom pokrenuti na medium nivou kvaliteta. Sve u svemu, Satellite M50D-A-110 ima više nego dovoljno snage za sve običajene zadatke, od kancelarijskih programa do HD videa i igara. Štedljivi procesor doprinosi i boljim rezultatima na planu autonomije, koja u odnosu na AMD varijantu pruža više od 30 dodatnih minuta bez punjača (oko četiri i po sata u proseku).

Od opcija za povezivanje na raspolaganju su dva USB 3.0 porta, jedan USB 2.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n i Bluetooth 4.0 + HS, kao i čitač memorijskih kartica. Dodatni plus koji opravdava razliku u ceni u odnosu na M50D-A-10Z je i Windows 8.1, koji je preinstaliran na računar. Prostor za pohranjivanje obezbeđuje hard disku kapaciteta od 750 GB, čije su performanse zaista odlične, dok se sistemska memorija s postojećih 4 GB može proširiti na 8 GB. Za potrebe video poziva predviđena je integrisana veb kamera rezolucije 0,9 Mpx.

Toshiba Satellite M50D-A-110 nudi brži i štedljiviji procesor, kvalitetan hard disk, sjajnu tastaturu i Toshibinu „no matter what“ garanciju čiji efekat na spokojan san svakog kupca ne treba zanemariti. I u ovom slučaju stoji primedba da je ekran možda mogao biti bolji, ali činjenica da bi se skuplji panel odrazio i na konačnu, inače veoma povoljnu cenu ovog računara, pomaže da se ovaj nedostatak pomeri u drugi plan.

Toshiba Satellite M50D-A-110
OS: Windows 8.1
Procesor: Intel Core i5-4200U, 1,6-2,6 GHz
RAM: 4 GB DDR3
Disk: HDD 750 GB
Optika: nema
Grafika: NVIDIA GeForce GT 740M
Ekran: TFT TN, 15,6“, 1366×768 px
Povezivanje: WiFi, Ethernet, Bluetooth
Portovi: 2xUSB 3.0, 1xUSB 2.0, HDMI, D-Sub, čitač SD memorijskih kartica, audio
Masa: 2,2 kg
Cena: 79.990 RSD
www.toshiba.rs

Leave a Reply