Početna Broj 172 Spreman za digitalizaciju – Toshiba 40L2453D

Spreman za digitalizaciju – Toshiba 40L2453D

Pristupačan Full HD televizor sa DVB-T2 tjunerom

blank
ATV & NAUTICA ATV

Potpuno gašenje analognog TV signala u Srbiji obaviće se 17. juna 2015. godine, pod uslovom da do tada ne dođe do još nekog odlaganja. Vreme preostalo za pripremu prelaska u digitalno TV doba neumitno ističe, ali se to ne vidi u domaćim prodavnicama. Najveći broj TV prijemnika koji se nalaze u prodaji i dalje nema DVB-T2 prijemnike, a i oni koji ih imaju pripadaju premijum klasi, koja je daleko iznad platežne moći prosečnog kupca u Srbiji.

Toshiba je jedan od retkih brand name proizvođača koji je ponudio DVB-T2 televizor u ekonomskoj klasi. Model Toshiba 40L2453D ima ekran dijagonale 40 inča (102 cm) i Full HD rezolucije, sa LED pozadinskim osvetljenjem, koji po ceni može da se meri sa modelima od 32 ili 37 inča drugih proizvođača. A kada je veličina ekrana u pitanju, nema mnogo dvoumljenja – veće je za veliku većinu gledalaca TV programa uvek bolje. Pored DVB-T2 tjunera, ovaj TV poseduje i analogni, kao i DVB-T, DVB-C tjunere, što znači da je spreman i za trenutne i za buduće standarde emitovanja TV programa.

ATV & NAUTICA ATV

Kako je reč o tzv. „entry level“ TV prijemniku, jasno je da je proizvođač morao da napravi neke kompromise. Ovde se ti kompromisi odnose na dodatne funkcionalnosti, dok je osnovna funkcija na nivou zadatka. Kvalitet slike je za sada limitiran kvalitetom TV signala koji se prima. Ko ima sreću da je u prilici da kablovskim ili nekim drugim putem prima HD kanale biće prijatno iznenađen, dok slika SD kanala isključivo zavisi od prijema. U ovom trenutku, možda najlošiju sliku imaće korisnici sa individualnim antenama, ali sve to će se drastično promeniti kada počne emitovanje DVB-T2 signala. U tom okviru, kupovina Toshiba 40L2453D televizora danas predstavlja pametnu investiciju za sledeću godinu.

Leave a Reply