Početna Broj 178 Srednja klasa dobila je jaku konkurenciju – HTC Desire 820

Srednja klasa dobila je jaku konkurenciju – HTC Desire 820

Kao i prošlogodišnji model Desire 816, i njegov naslednik je bolji od prethodnika u nekoliko segmenata

blank
ATV & NAUTICA 2020

Telefon je dosta brz, zahtevne aplikacije rade dobro, a sve zahvaljujući 64-bitnom procesoru koji i nije u potpunosti iskorišćen, jer telefon dolazi sa Androidom 4.4.4 koji je 32-bitna verzija operativnog sistema. Nadamo se da će HTC uskoro učiniti dostupnim update na Lolipop i time omogućiti da sve prednosti ovog modela vidimo u punom sjaju.

Telefon je i ovog puta izrađen od plastike, ali ne one sjajne koja deluje jeftino. Malo je klizav, zbog svojih oblih ivica i veličine, ali sve u granicama normale. Dolazi u pet boja, tako da svako može da odabere svoju omiljenu boju i da bude zadovoljan.

ATV & NAUTICA ATV

Kao i prošle godine, ekran je 720p i nije Full HD, ali to nije primetno na uobičajenom rastojanju za korišćenje telefona. Boje su odlično kalibrisane, nisu ni preterano hladne a ni pretople, taman kako treba da bi sve izgledalo prirodno. Nedostatak 1080p ekrana se ogleda samo u oštrini – smatramo da bi ekran bio savšen sa 1080p rezolucijom.

BoomSound je prisutan i na ovom modelu HTC-a i rekli bismo da je kao i do sada daleko iznad konkurencije, tj. da zvuk HTC telefona jednostavno nema konkurenciju. Iako smo se potajno nadali da će i drugi proizvođači pratiti trend HTC-a i pokušati da pariraju boljim zvučnicima, to se do sada nije dogodilo.

Kamera je sa 13 Mpx vrlo dobra. Ponekad, po dnevnom svetlu, fotografije mogu imati prejak kontrast, sa jakom crnom bojom, ali sve ovo rešava HDR režim koji možete uključiti. Dobro se snalazi po slabijem osvetljenju – na slici se primećuju malo zamućenje i digitalni šum, ali s obzirom da je reč o telefonu koji nije perjanica ponude, možemo reći da je kamera i više nego dobra. Prednja kamera ima neverovatnih 8 Mpx i zaista je odlična u poređenju s konkurencijom. Slike su vrlo dobre, jasne i idealne za sve popularnije selfi fotografije.

Imamo jednu zamerku: proizvođač je dugmiće za pojačavanje i utišavanje zvuka i buđenje telefona stavio na istu stranu, što je po našem mišljenju vrlo loš potez, jer gotovo uvek promašimo dugme koje smo hteli da pritisnemo. Ovaj nedostatak primetili smo i kod drugih proizvođača.

Odlična multimedija na HTC telefonima postala je standardna opcija. Pored odličnog zvuka tu je i dobar plejer koji podržava mnoge formate, tako da je gledanje klipova i filmova na ekranu od 5,5 inča pravo uživanje.

Baterija na Desire 820 je dobra, i uz prosečno korišćenje može da „izgura“ ceo dan. Nije poboljšana u odnosu na prošlogodišnji model, ali je poboljšan softver, što se oseća.

HTC-Desire-820-Group

HTC Desire 820
OS: Android 4.4.4
Procesor: Snapdragon 615, Quad-core 1,5 GHz
Ekran: 5,5 inča 720×1280 piksela
Memorija: 2 GB RAM, 16 GB proširiva sa microSD do 128 GB
Kamera: 13 MP, 8 MP
Baterija: 2.600 mAh
Povezivanja: HSPA, WiFi, BT, HFC
Dimenzije: 157,7×78,7×7,7 mm
Cena: 48.000 RSD
www.htc.rs

Leave a Reply