Početna Broj 167 Statusni simbol – Kingston HyperX Predator USB 3.0 1 TB

Statusni simbol – Kingston HyperX Predator USB 3.0 1 TB

Najskuplji USB fleš

blank
ATV & NAUTICA ATV

Kompanije poput Kingstona vole da postavljaju rekorde s vremena na vreme. Takvi potezi im donose poene kod korisnika kojima se podiže svest o reputaciji brenda. Naravno, ima tu još mnogo razloga zašto se prave ovakvi proizvodi. Iako nisu uvek najpraktičniji, često znaju da budu impresivni. Novi Kingston HyperX Predator USB 3.0 daje kompaniji razlog da izjave kako su napravili najbolji fleš na svetu.

Napravljen da traje
Kao što možete da pretpostavite, Kingston Predator USB 3.0 je od početka do kraja napravljen da bude primećen. Unutar metalne kutije se nalazi sâm uređaj, zajedno sa nekoliko dodataka, na način na koji to sve deluje istinski prestižno. Najbitniji dodatak će biti produžni USB 3.0 kabl, koji je izuzetno koristan zbog velikih dimenzija kućišta ovog fleša. HyperX Predator USB 3.0 je izrađen od legura kvalitetnih metala, što ga čini masivnim, ali ujedno i očigledno izdržljivim. Debeli metalni zidovi kućišta će zasigurno moći da zaštite komponente koje se nalaze unutra, čak i u slučaju izlaganja velikom stresu. Ovo je vrlo bitno, jer se unutra zaista nalazi skupa elektronika.

ATV & NAUTICA ATV

Kingston je morao da ugradi poseban kontroler i NAND velikog kapaciteta. Naravno, to i dalje ne menja činjenicu da je za 1 TB kapaciteta potreban veliki broj memorijskih čipova. Da bi se to izvelo, ugrađeno je čak tri odvojene štampane ploče sa NAND-om koji je zalemljen dvostrano. Kada shvatite koliko komponenata unutra treba da izvrši disipaciju toplote tokom intenzivnih upisa, postaje jasno da metalno kućište nije tu samo radi estetike i izdržljivosti. Ono ujedno služi kao pasivni hladnjak, pa se nemojte začuditi ukoliko Predator USB 3.0 bude vruć nakon dugog rada.

Leave a Reply