Početna Broj 175 Telefon duginih boja – Lenovo Vibe X2

Telefon duginih boja – Lenovo Vibe X2

Moćan, pristupačan i osvežavajuće zanimljivo dizajniran telefon više srednje klase

Panasonic TV

Vreme kada je Lenovo proizvodio jeftine telefone i tek sporadično pravio izlete sa naprednijim uređajima definitivno je prošlo. Modelima K900 i Vibe X kineski proizvođač je nagovestio ozbiljniji prodor na tržište smartfona više srednje klase, a taj kurs potvrđen je i novim Vibe aparatima, modelima X2 i Z2 koji su predstavljeni na sajmu IFA2014, kao i taze Vibe X2 Pro, koji je svetlost dana ugledao na ovogodišnjem CES-u (njime ćemo se pozabaviti sledećom prilikom).

Lenovo Vibe X2 je naslednik modela Vibe X koji privlači pažnju karakterističnim, unikatnim dizajnom, kvalitetnom izradom i vrlo dobrim performansama, kao i relativno pristupačnom cenom. Kućište ovog modela izrađeno je tako da izgleda kao da su tri tanka rama različitih boja nalepljeni jedan na drugog – zapravo se radi o jednodelnom kosturu od čvrste plastike. Četvrti „sloj“ prestavlja stakleni panel s ekranom i senzorima. Ovakav „sendvič“ dizajn uređaju daje svež izgled koji ga jasno izdvaja iz mase uniformno dizajniranih smartfona, dok će njegovi idealni gabariti, a naročito težina, zapečatiti izrazito povoljan utisak. Pored varijante sa zlatnom bojom kao osnovom, Lenovo obećava i opcije sa belom, crvenom i crnom poleđinom.

ATV & NAUTICA 2020

Prednjom stranom dominira 5-inčni FHD IPS displej koji se može pohvaliti odličnim osvetljenjem, širokim uglovima gledanja i upečatljivim koloritom. Tekst i fotografije su oštri, pikselizacija nije uočljiva, a veoma smo zadovoljni i čitljivošću sadržaja na jakom svetlu. Gorilla Glass 3 zaštitni sloj sprečiće nagomilavanje sitnih ogrebotina od ključeva i drugih oštrih predmeta koji se mogu naći u džepu ili torbici. Glavna kamera od 13 Mpx i prednja od 5 Mpx sasvim pristojno rade svoj posao, a jedina zamerka može se uputiti na manjak detalja i slabije performanse u slabo osvetljenim prostorijama.

Pozitivno iskustvo tokom korišćenja ovog telefona zasluga je dobro odmerenog hardvera, čiji osnovu čini brzi MediaTekov MT6595M osmojezgarni procesor potpomognut sa 2 GB RAM-a. Slot za memorijske kartice nije predviđen, ali 32 GB interne memorije za većinu korisnika biće sasvim dovoljno. MediaTekov procesor ističe se sposobnošću da uz maksimalne performanse ostvari i maksimalnu uštedu u energiji, ali na ovom primeru to nije došlo do izražaja, tako da ja autonomija ispod očekivanog nivoa (svakako ćete izgurati ceo dan bez punjača, ali ne i nešto više od toga). Primetili smo povremena „seckanja“ u nekim aplikacijama (u radu s kamerom i pri unosu teksta), ali verujemo da su to tek sitnije nedorađenosti koje će se ispeglati u nekom od predstojećih ažuriranja.

Vibe X2 se isporučuje se temeljno rekonstruisanim Kitkat 4.4 interfejsom, koga je Lenovo presvukao u svoj prepoznatljiv UI skin i obogatio opcijama za prilagođavanje izgleda i nekim funkcionalnim modifikacijama. Sve u svemu, novi Vibe svakako zaslužuje da se nađe u top10 izbora za vaš novi Android telefon.

VIBE-X2-1

Lenovo Vibe X2
OS: Android Kit Kat v4.4.2
Procesor: MediatTek MT6595m True8Core
Memorija: RAM 2 GB, 32 GB
Kamera: 13 Mpx, 1080p/ 5 Mpx
Ekran: 5“ LCD IPS, 1080×1920, 441 ppi
Povezivanje: HSDPA, LTE, WiFi, BT, NFC, GPS
Baterija: 2.300 mAh
Dimenzije: 140 x 69 x 7,3 mm, 120 g
Cena: uzorak
www.lenovo.rs

Leave a Reply