Početna Broj 171 Telefoni za školarce

Telefoni za školarce

Povratak u školu ili u prvi razred pravo je vreme da svog školarca obradujete novim ili prvim smartfonom. Ovo su najbolji za njih!

ATV & NAUTICA 2020

Neki roditelji smatraju da mobilni telefon nije potreban prvaku ili mlađem osnovcu, ali smatramo da je to vreme odavno prošlo. Nažalost, živimo u vremenu u kojem je malo toga sigurno, a mobilni telefon mogao bi da poveća sigurnost vašeg deteta. Upravo zbog toga izabrali smo povoljne telefone, koji odgovaraju prvacima i mlađim osnovcima, koji nisu skupi i u drugima neće buditi „želju“ da ih ukradu. Ne treba zaboraviti ni socijalni aspekt kupovine prvog telefona, jer danas sve više dece čak i mlađeg uzrasta zna da koristi mobilni, šalje poruke, upućuje i prima pozive, i zbog toga dete ne treba isključiti iz društva, ali mu ni uskratiti „tehnološki“ napredak, koji će se u njihovom dobu najbolje „primiti“.

U svakom slučaju, iz kojeg god da ste razloga u potrazi za telefonom za svoje dete, ovi uređaji su najbolji, a podeljeni su u kategorije, kako biste ih lakše uporedili sa konkurentima. Ima tu svega, vaše je samo da odaberete i da uređaje potražite u ponudi domaćih operatora, uz atraktivne pakete i cenu, koja je za većinu ovih modela jedan dinar, uz ugovor na dve godine.

ATV & NAUTICA 2020

Klasa do 7.000 dinara (oko 60 evra)
Očekujte samo osnovnu funkcionalnost i tek po koju naprednu funkciju, uz povoljnu cenu i vrlo dugačku autonomiju baterije.

bm9raWFfMTA3X2R1YWxfc2ltX21w-1000x1000

Nokia 107 Dual SIM
Najobičniji telefon namenjen je isključivo za zvanje i slanje SMS poruka, mada povremeno može da se odigra i neka igra. Nema kameru, internet i Bluetooth, ali ima dual SIM opciju za dve SIM kartice, microSD ulaz za kartice do 16 GB, što znači da može da se koristi kao prenosiva memorija i ima imenik za 500 kontakata. Ekran je niske rezolucije, ali u boji, i nije osetljiv na dodir. Njegova dijagonala je samo 1,6 inča. Cena ovog telefona koji može da se kupi u više boja je oko 29 evra.

Alcatel OT 1042DD
Ovaj mališa, gotovo identičnih dimenzija i težine kao Nokia 107 Dual SIM, ima i vrlo slične mogućnosti. Dual SIM podrška je tu u verziji 1042D, ima displej dijagonale 1,8 inča rezolucije 128 x 160 piksela, koji nije osetljiv na dodir, ali ima nekoliko funkcija više od Nokije. Tu su Bluetooth v3.0, VGA kamera sa HVGA @30 fps video-snimanjem i baterijska lampa pomoću LED blica. Telefon ima FM RDS radio, baš kao i prethodna Nokia, kao i podršku za microSD kartice kapaciteta do 16 GB. Cena je svega 25 evra.

Nokia 220 Dual SIM
Ovo je već ozbiljniji uređaj, koji svojom cenom nagoveštava da je u pitanju mobilni koji pruža više. Za 50 evra dobijate kameru rezolucije dva megapiksela, „prostrani“ displej dijagonale 2,4 inča, rezolucije 240 x 320 piksela i „a la“ Nokia Lumia dizajn u elektro bojama kućišta, koji će deca obožavati. Tu je i podrška za microSD do 32 BG, Bluetooth, igre, GPRS podrška, imenik za do 500 unosa i FM RDS radio. Kao i svim modelima iz ove grupe, baterija se puni jednom ili dva puta nedeljno, u zavisnosti od slušanja muzike.

rs_GT-S5611ZWATSR_000169254_gallery

Samsung S5611
Najozbiljniji uređaj ove kategorije košta tik ispod definisane cenovne linije, a po specifikacijama je sličan Nokiji. Ipak, ima izdržljiviju bateriju, više interne memorije, kao i jači spikerfon. Displej je identičan, kao i podrška za izmenjivu memoriju i FM RDS radio. Ističe se po kameri rezolucije 5 megapiksela i po tome što podržava 3G i prenos podataka HSDPA brzinom.

Leave a Reply