Početna Broj 171 Telefoni za školarce

Telefoni za školarce

Povratak u školu ili u prvi razred pravo je vreme da svog školarca obradujete novim ili prvim smartfonom. Ovo su najbolji za njih!

Neki roditelji smatraju da mobilni telefon nije potreban prvaku ili mlađem osnovcu, ali smatramo da je to vreme odavno prošlo. Nažalost, živimo u vremenu u kojem je malo toga sigurno, a mobilni telefon mogao bi da poveća sigurnost vašeg deteta. Upravo zbog toga izabrali smo povoljne telefone, koji odgovaraju prvacima i mlađim osnovcima, koji nisu skupi i u drugima neće buditi „želju“ da ih ukradu. Ne treba zaboraviti ni socijalni aspekt kupovine prvog telefona, jer danas sve više dece čak i mlađeg uzrasta zna da koristi mobilni, šalje poruke, upućuje i prima pozive, i zbog toga dete ne treba isključiti iz društva, ali mu ni uskratiti „tehnološki“ napredak, koji će se u njihovom dobu najbolje „primiti“.

U svakom slučaju, iz kojeg god da ste razloga u potrazi za telefonom za svoje dete, ovi uređaji su najbolji, a podeljeni su u kategorije, kako biste ih lakše uporedili sa konkurentima. Ima tu svega, vaše je samo da odaberete i da uređaje potražite u ponudi domaćih operatora, uz atraktivne pakete i cenu, koja je za većinu ovih modela jedan dinar, uz ugovor na dve godine.

Klasa do 7.000 dinara (oko 60 evra)
Očekujte samo osnovnu funkcionalnost i tek po koju naprednu funkciju, uz povoljnu cenu i vrlo dugačku autonomiju baterije.

bm9raWFfMTA3X2R1YWxfc2ltX21w-1000x1000

Nokia 107 Dual SIM
Najobičniji telefon namenjen je isključivo za zvanje i slanje SMS poruka, mada povremeno može da se odigra i neka igra. Nema kameru, internet i Bluetooth, ali ima dual SIM opciju za dve SIM kartice, microSD ulaz za kartice do 16 GB, što znači da može da se koristi kao prenosiva memorija i ima imenik za 500 kontakata. Ekran je niske rezolucije, ali u boji, i nije osetljiv na dodir. Njegova dijagonala je samo 1,6 inča. Cena ovog telefona koji može da se kupi u više boja je oko 29 evra.

Alcatel OT 1042DD
Ovaj mališa, gotovo identičnih dimenzija i težine kao Nokia 107 Dual SIM, ima i vrlo slične mogućnosti. Dual SIM podrška je tu u verziji 1042D, ima displej dijagonale 1,8 inča rezolucije 128 x 160 piksela, koji nije osetljiv na dodir, ali ima nekoliko funkcija više od Nokije. Tu su Bluetooth v3.0, VGA kamera sa HVGA @30 fps video-snimanjem i baterijska lampa pomoću LED blica. Telefon ima FM RDS radio, baš kao i prethodna Nokia, kao i podršku za microSD kartice kapaciteta do 16 GB. Cena je svega 25 evra.

Nokia 220 Dual SIM
Ovo je već ozbiljniji uređaj, koji svojom cenom nagoveštava da je u pitanju mobilni koji pruža više. Za 50 evra dobijate kameru rezolucije dva megapiksela, „prostrani“ displej dijagonale 2,4 inča, rezolucije 240 x 320 piksela i „a la“ Nokia Lumia dizajn u elektro bojama kućišta, koji će deca obožavati. Tu je i podrška za microSD do 32 BG, Bluetooth, igre, GPRS podrška, imenik za do 500 unosa i FM RDS radio. Kao i svim modelima iz ove grupe, baterija se puni jednom ili dva puta nedeljno, u zavisnosti od slušanja muzike.

rs_GT-S5611ZWATSR_000169254_gallery

Samsung S5611
Najozbiljniji uređaj ove kategorije košta tik ispod definisane cenovne linije, a po specifikacijama je sličan Nokiji. Ipak, ima izdržljiviju bateriju, više interne memorije, kao i jači spikerfon. Displej je identičan, kao i podrška za izmenjivu memoriju i FM RDS radio. Ističe se po kameri rezolucije 5 megapiksela i po tome što podržava 3G i prenos podataka HSDPA brzinom.

Leave a Reply