Početna Broj 178 TEST: APC Mobile Power Bank M10BK-EC i M5BK-EC – Kad smartfon „zacijuče“

TEST: APC Mobile Power Bank M10BK-EC i M5BK-EC – Kad smartfon „zacijuče“

Baterija bez koje se ne može

blank
ATV & NAUTICA ATV

Sve pametniji smartfoni dobijaju sve veće ekrane i sve tanja kućišta, tako da sve jače baterije ne mogu da dođu do izražaja. Kućišta moraju biti tanka, a baterije moraju da prate trendove, pa se i njima zapremina smanjuje, a samim tim i kapacitet. Bitno je da „preguraju“ dan. Još da nas je neko obavestio da se dan završava u 17 h a ne u ponoć, bilo bi odlično.

Tu na scenu stupa novi kućni ljubimac – mobilna baterija. Ona je ljubimac u pravom smislu te reči. Morate da je mazite i pazite, da gledate da bude sita, da je na toplom i da ne pokisne, a zauzvrat, kad zatreba – dobićete preko potrebno punjenje i kada je utičnica daleko. Mobilne baterije birate prema kapacitetu baterije u svom smartfonu, ali i prema tome da li sa sobom nosite ranac ili vam treba neko lagano i kompaktno rešenje. APC u svom portfoliju nudi kućne ljubimce od 5.000 ili 10.000 mAh, u zavisnosti od toga koliko je vaš telefon „gladan“. Obe verzije imate u crnoj i beloj boji, pa će oni koji vole dalmatince biti razočarani.

ATV & NAUTICA ATV

Kompaktno monolitno telo ne zahteva previše održavanja, jer je elegantno i podseća na crnu/belu ciglicu. Pored APC logotipa, na njemu je i zeleni taster u obliku baterije, čijim pritiskom se aktivira indikator napunjenosti sa četiri LED lampice (prazno/15%/40%/70%/100%). Kraća ivica poseduje tri konektora: jedan micro USB za punjenje (kabl dolazi u pakovanju) i dva USB konektora (5V 1A i 5V 2,4A), pa možete istovremeno puniti tablet i smartfon. Treba imati na umu da je ukupni maksimalni izlaz 2,4 A na 5 V, pa ako povežete dva uređaja, oni će deliti 2,4 A, shodno mogućnostima priključenih uređaja. U skladu s tim, jedina razlika između dva modela je u kapacitetu i dimenzijama (boji), pa ih tako i treba birati. APC koristi kvalitetne litijum-polimerske baterije koje su dugog veka, pa ne morate brinuti da će im se kapacitet brzo smanjiti. Veći model je 100 g teži, i veći je. Zato je i vreme punjenja kod modela sa 5.000 mAh oko 4 h, dok je kod duplo većeg – duplo veće.

Cene oba modela su u skladu sa APC brendom i kvalitetom koji daju. Uz oba modela imate 2 godine garancije, a za kvalitet baterije ne morate brinuti, jer APC poseduje veoma dugu tradiciju na ovom polju.

APC Mobile Power Bank M10BK-EC i M5BK-EC
Kapacitet baterije: 5.000 /10.000 mAh
Ulazi: microUSB – 1,5 A 5 V
Izlazi: 1 A 5 V i 2,4 A 5 V (max 2,4 A 5 V)
Dimenzije: 107×64,4×14,4 mm; 142 g/146,5×88,9×13,5 mm; 243 g
Cena: 30/40 EUR
www.schneider-electric.rs

Leave a Reply