Početna Broj 178 TEST: Canon PowerShot N2 – Selfi fotoaparat

TEST: Canon PowerShot N2 – Selfi fotoaparat

Canon je prezentovao novi selfi fotoaparat sa prstenom od 360 stepeni oko objektiva, koji ovaj aparat čini zabavnim, inovativnim i idealnim za selfi fotke

blank
Panasonic TV

Novi Canon PowerShot N2 fotoaparat stilizovanog kvadratnog oblika dolazi sa kreativnim funkcijama koje korisniku obezbeđuju puno slobode za fotografisanje kreativnih slika. Sa 8x optičkim zumom i 16 Mpx, N2 će vam omogućiti da sačuvate uspomene za godine što dolaze.

Elegantnog dizajna, PowerShot N2 ima ekran od 2,8 inča s mogućnošću okretanja za 180 stepeni, LED ekranom osetljivim na dodir i novim Self Portret režimom, što sve zajedno čini ovaj aparat idealnim za spontane selfije. Prsten oko objektiva ima funkciju okidača i može da se pomera u svim pravcima, što korisniku omogućava držanje aparata na različite načine, kao i fotografisanje iz raznih poza, što N2 čini odličnim izborom i za desnoruke i za levoruke.

ATV & NAUTICA 2020

Sa proširenim WiFi mogućnostima, N2 omogućava korisnicima deljenje najbitnijih trenutaka sa porodicom i prijateljima, bilo gde i bilo kada. Koristeći taster za povezivanje sa mobilnim telefonom, korisnici mogu veoma lako da se povežu sa kompatibilnim telefonom ili tabletom. Slike koje su otpremljene na mrežu koristeći Canon image gateway mogu lako da se podele putem društvenih mreža. N2 takođe sadrži i NFC opciju, koja omogućava lakše inicijalno podešavanje i uparivanje sa Android uređajima. Postoji mogućnost i daljinskog upravljanja preko aplikacije Canon Camera Connect, ali je ova mogućnost veoma ograničena. Mogu se podesiti zum, blic i self tajmer – ali to je manje-više sve. Nema mogućnosti prilagođavanja ekspozicije, niti se mogu snimati fotke u Creative Shot modu. Čak iako je kamera postavljena u taj režim, biće fotografisana jedna nefiltrirana slika. Dodatna karakteristika aplikacije, koju će posebno ceniti oni koji obožavaju da se „taguju“, je snimanje lokacija: kada je ova opcija aktivirana, vaš telefon putem GPS signala snima lokacije nastalih fotografija, a te lokacije se putem WiFi ili NFC opcija mogu dodati na fotografije na N2 – samo morate biti sigurni da je vreme na aparatu podešeno kako treba.

Creative Shot mod, koji se nalazio i na prethodniku – Canon PowerShot N fotoaparatu – je unapređen dodatnim filterima, što korisnicima daje mogućnost da lakše primene retro, monohromni, specijalni ili prirodni izgled njihovim fotografijama. Jedinstvenost ovog modela predstavlja i mogućnost snimanja klipova u Creative Shot modu, koji kombinuje snimke sa specijalnim efektima kao što su usporeno i ubrzano prikazivanje i razni drugi filteri za kreiranje fantastičnih kratkih filmova. PowerShot N2 nudi i Pametni auto mod sa 58 unapred definisanih scena za fotografisanje i 21 za video, pa u svakoj situaciji korisnici mogu da očekuju da njihove fotografije i snimci budu baš onakvi kakve su ih zamislili.

Objektiv, prsten, okidač i taster zuma zauzimaju najveći deo površine aparata, ostavljajući malo mesta za blic. Canon je izabrao da koristi LED svetlo kao kombinovani blic i snop za fokusiranje. Ovakav tip blica je veći od onih koji se nalaze na smartfonima, ali zaostaje i ne može da se poredi sa tradicionalnim blicevima fotoaparata, što dovodi do toga da u mračnim uslovima nemate fotografije odgovarajućeg kvaliteta.

Canon Powershot N2
Rezolucija: 16,1 megapiksel, 1/2.3 inča CMOS senzor, 4.608 x 2.592 piksela
Video: 1920×1080@30fps
Objektiv: 8x optički, 4x digitalni zum, ISO 100 – 3200
Memorija: micro SD
Baterija: NB-9L , 870 mAh, litijum-jonska
Ekran: 2,8 inča, 461.000 piksela
Dimenzije: 80,9 x 62,0 x 32,3 mm, 180 g
Cena: 47.990 RSD
www.canon.rs

Leave a Reply