Početna Broj 184 TEST: Coolpad Modena – Dvostruko kul

TEST: Coolpad Modena – Dvostruko kul

Veliki telefon za malo para

ATV & NAUTICA 2020

Coolpad Modena je tek neznatno deblji od svog manjeg rođaka, nazvanog Porto. „Debeo“ je tek 8,6 mm, a zbog oborenih ivica i zaobljene zadnje maske, stiče se utisak da je daleko tanji. Dijagonala ekrana je 5,5 inča, sa nešto manjom rezolucijom od proseka za ovu veličinu displeja. Ipak, treba biti realan, to je kompromis koji se mogao očekivati kako bi se telefon uklopio u cenovni rang kojem pripada.

S druge strane, Coolpad Modena nudi i neke opcije koje verovatno ne biste očekivali kod jeftinih telefona, pri čemu prvenstveno mislimo na 4G/LTE kompatibilnost. Korisna opcija je i podrška za dve Micro SIM kartice. Telefon poseduje četvorojezgarni procesor, 1 GB RAM-a i 8 GB smeštajnog prostora. S obzirom da je za smeštanje podataka dostupno tek nešto više od 4 GB, preporučujemo da odmah pripremite i neku dodatnu Micro SD karticu. Na raspolaganju su i dve kamere. Zadnja je sasvim solidna i sposobna je da snima video u 1080p kvalitetu, dok je prednja kamera nešto nižeg kvaliteta, ali hvata malo širi ugao.

ATV & NAUTICA 2020

Ugrađeni četvorojezgarni procesor nije šampion u brzini, ali je dobro odmeren za potrebe ovog telefona. Zahvaljujući nižoj rezouciji ekrana, rendering stranica je tečan i brz, i nećete primetiti zastajkivanja prilikom komandovanja telefonom. Sve to je „uokvireno“ baterijom od 2.500 mAh, koja u kombinaciji sa datom rezolucijom ekrana i energetski štedljivim procesorom daje veoma solidne rezultate. To sve ukazuje da je proizvođač, iako „prinuđen“ na kompromise kako bi cenu održao niskom, dobro razmislio kako da na optimalan način usaglasi sve komponente. Nijedan od segmenata ovog telefona ne odskače mnogo od ostatka konfiguracije, ni u pozitivnom ni u negativnom smislu, pa možemo da kažemo da je to proizvod dobro izbalansiran, u skladu s objektivnim okolnostima.

Coolpad Modena
Operativni sistem: Lolipop 5.1
Ekran: 5,5 inča, IPS, 540×960 piksela (~200 ppi)
Memorija: 1 GB RAM, 8 GB skladišni prostor, proširiv do 32 GB putem MicroSD kartice
CPU i GPU: Qualcomm Snapdragon 410 Quad-core MSM 8916 64bit 1.2 GHz; Ardeno 306
SIM kartica: Dual Micro SIM
Kamere: 8 Mpx / 1080p zadnja, 2 Mpx / 720p prednja
Konekcije: 2G, 3G, 4G LTE, Bluetooth 4.0, WiFi, aGPS + GLONASS, 3.5 mm stereo audio-priključnica, WiFi hotspot / Tethering, FM radio
Baterija: 2.500 mAh
Dimenzije: 153 x 77,5 x 8,6 mm, 158 g
Cena: 21.990 RSD
www.coolpad.eu/rs

Leave a Reply