Početna Broj 181 TEST: Dyson DC62 – Bežično a moćno

TEST: Dyson DC62 – Bežično a moćno

Mali bežični usisivač snagom i sposobnostima ne zaostaje za mnogo robustnijim konkurentima

Panasonic TV

Svako ko je u životu usisavao stan više od jednom zna koji je najmučniji deo čitavog postupka. Ne, ne mislim na pražnjenje kese za prašinu, mada je i ta radnja visoko kotirana na negativnoj listi. Govorim o borbi sa kablom koji se iz nekog razloga neprekidno mota pod nogama, sapliće o nameštaj i nikada nije dovoljno dugačak da dopre do svakog ugla sobe. Rešenje za ovaj problem ima kompanija Dyson, čiji model DC62 obezbeđuje bežično usisavanje, bez pravljenja velikih kompromisa po pitanju efikasnosti.

Inovatori
Kod nas se šira publika sa kompanijom Dyson mogla upoznati korišćenjem posebnih brzih sušača ruku u javnim toaletima, i verujemo da je svako ostao impresioniran načinom na koji oni funkcionišu. Kao vlasnik nešto starijeg modela Dyson usisivača, potpisnik ovih redova može da potvrdi da su i drugi njihovi proizvodi jednako impresivni i tehnološki napredni. Džejms Dajson, osnivač i vlasnik kompanije, poznati je inženjer i inovator sa mnoštvom priznatih i patentiranih originalnih rešenja, a usisivači koje projektuje karakteristični su po tome što nema posebnog filtera, već se usisana nečistoća odvaja u kontejner korišćenjem vazdušnog vrtloga. Takođe, važnu osobinu predstavlja jedostavnost upotrebe i dostupnost svih delova aparata.

ATV & NAUTICA 2020

DC62_Mood_In-Use-(4)

Bežično
Na istom principu baziran je i model DC 62, s tim što kod njega, kao što smo već rekli, ne postoji kabl za napajanje. Usisivač je konstruisan u obliku metalnog „štapa“ na čijem je jednom kraju stopica za sakupljanje prašine, a na drugom rukohvat, rezervoar za nečistoću, motor i baterija. Pomenuta baterija će izdržati oko 20 minuta usisavanja u normalnom režimu, pre nego što usisivač budete morali da povežete na posebno postolje za dopunu. U slučaju da koristite motorizovanu stopicu sa valjkom i rotirajućim četkama, vek baterije pada na 17 minuta, a postoji i „boost“ mod za maksimalnu snagu usisavanja. Nova tehnologija u proizvodnji takozvanih „digitalnih“ malih motora obezbeđuje snagu ekvivalentnu onoj na klasičnim usisivačima, pri čemu je DC62 težak svega 2 kilograma. Svidelo nam se i što se kontejner za prašinu prazni brzo i jednostavno, direktno u kantu za smeće, dok se filter za dodatno pročišćavanje izlaznog vazduha čisti (pranjem hladnom vodom) svega 2 puta godišnje. Ako ste oduvek razmišljali o tome kako da usisavanje postane prijatno iskustvo, onda je vreme da obratite pažnju na proizvode kompanije Dyson.

Leave a Reply