Početna Broj 184 TEST: HP Roar Plus bežični zvučnik – Bežično muzičko iskustvo

TEST: HP Roar Plus bežični zvučnik – Bežično muzičko iskustvo

HP kompanija je u svoju ponudu uvrstila i HP Roar Plus – bežični zvučnik, koji po kvalitetu zvuka može parirati i većim žičnim „rođacima“

HP Roar Plus je bežični zvučnik koji pre svega nudi dobro muzičko iskustvo. Nije najnoviji proizvod iz kompanije HP, ali svakako zavređuje da mu posvetimo ovaj prostor.

Dizajn
Dizajn zvučnika je dobar. Nije u pitanju premijum dizajn, ali je veoma prijatan i lep. Odlično je što se isporučuje u tri različite boje – prednja i zadnja strana su iste, ali boju bočnih strana možete sami izabrati. Model koji smo dobili ima plave strane, i izgleda sjajno. Postoji dugme za uključivanje/isključivanje uređaja, pojačavanje/utišavanje zvuka, javljanje na poziv, kao i dugmići za upravljanje multimedijskim plejerom. Ulazi za kablove nalaze se sa zadnje strane.

Težina zvučnika je manja od 500 grama. Ne predstavlja veliko opterećenje čak i pri čestom nošenju. Zvučnik je trouglastog oblika, što olakšava držanje u ruci.

Kompatibilnost
Uređaj je kompatibilan sa svim uređajima koji imaju Bluetooth ili 3,5 mm audio-ulaz. Testirali smo ga sa novijim telefonom i starijim laptopom, i imali smo isto iskustvo. Nakon uparivanja uređaja preko Bluetootha zvučnik radi sjajno, bez ijednog problema i neprijatnog iskustva.

HP20150904223

Performanse
Kvalitet zvuka je odličan. Efekat basa je takođe odličan i pruža više nego što očekujete od malog prenosnog zvučnika. Kompanija HP tvrdi da zvučnik dolazi sa poboljšanim zvukom, i moramo da priznamo da se to oseti. Zvuk je glasan i čist. U prostoriji od oko 15 m2, uz svakodnevni žamor kakav vlada u kancelariji ili dnevnoj sobi, veći zvučnik vam nije ni potreban. Čućete i uživaćete u veoma prijatnom zvuku. Zvuk je čist i bez smetnji čak i ukoliko mališa radi u automobilu, gde je po prirodi bučnija atmosfera. HP Roar plus je zbog toga i odličan saveznik za svako putovanje, bilo da idete kolima ili avionom.

Takođe, zvučnik omogućava prijem poziva i slušanje sagovornika, bez ikakvih nelagodnosti.

Još jedan plus predstavlja mogućnost povezivanja više uređaja istovremeno putem Bluetooth konekcije. Naravno, to ne omogućava i reprodukciju muzike sa više uređaja u istom momentu – na jednom uređaju je potrebno da se zaustavi reprodukcija da bi drugi uređaj koristio zvučnik.

Trajanje baterije je solidno, oko 8 sati neprekidnog rada. Zvučnik je moguće koristiti i tokom perioda punjenja. S obzirom na dužinu trajanja baterije, ne morate strahovati da će se reprodukcija prekinuti u prirodi, na izletu…

HP Roar Plus
Baterija: punjiva litijum-jonska
Tehnologije : WiFi, Bluetooth
Frekvencija: 80 Hz do 16 kHz
Snaga: 15W
Jačina zvuka: 96 dB
Kompatibilnost: kompatibilan sa svim uređajima koji imaju Bluetooth ili 3,5 mm audio-ulaz
Dodatno: fotrola-torbica za lakše prenošenje
Dimenzije: 18,8 x 7,6 x 7,6 cm

Leave a Reply