Početna Broj 183 TEST: HTC Desire 626 – Srednja klasa, ali veoma brza

TEST: HTC Desire 626 – Srednja klasa, ali veoma brza

HTC je i ovog puta pokazao da telefon iz srednje klase itekako može da parira vodećim modelima

Panasonic TV

Kućište na ovom telefonu je izrađeno od plastike, ali ne one sjajne, već one koja ima naizgled gumiranu teksturu, vrlo je prijatna na dodir i omogućava da telefon ne klizi iz ruke. Ovaj model se po izgledu ne razlikuje od prošlogodišnjeg modela, koji je bio zaista dobar. Sa prednje strane nalazi se kamera koja dominira u gornjem delu. U crnom okviru oko ekrana pozicionirani su senzori koji se ne vide, dok su kod konkurencije primetni i ružno izgledaju. U poslednje vreme na mnogim modelima se dugmad za regulisanje jačine zvuka nalazi na istoj strani gde i dugme za „buđenje“ telefona. To po našem mišljenju nije nimalo dobro rešenje, jer se često događa da umesto da probudimo telefon, pritisnemo dugme za utišavanje zvuka.

Veličina ekrana je 5 inča, a rezolucija 720p. Iako nije full HD, to nećete primetiti tokom uobičajenog rada. Slika je oštra, boje su bolje kalibrisane od prošlogodišnjeg modela, tako da u tom pogledu može se poredi sa skoro svakim telefonom iz visoke klase. Uglovi gledanja su takođe na visokom nivou, što pomaže čak i u uslovima jake sunčeve svetlosti, te telefon možete koristiti i u ovakvim uslovima.

Najbolji telefoni 2019

Primerak koji smo dobili pogonio je Android 5.0.1 Lolipop, sve radi dosta fluidno i brzo. Verovatno zbog toga što HTC nema mnogo dodataka koji bi usporavali Android, te on radi zaista sjajno. Naravno, treba spomenuti i dobar procesor i radnu memoriju od 2 GB, koja zaista može da se izbori i sa vrlo zahtevnim aplikacijama.

Glavna kamera na ovom telefonu je dobra, na dnevnom svetlu slika odlične fotografije, dok se po slabom osvetljenju ne snalazi najsjajnije, pa se na fotografijama pojavljuje takozvani šum. Prednja kamera je zadovoljavajućeg kvaliteta, za ono za šta je namenjena.

Zvuk na ovom telefonu nije kao u telefonima iz višeg ranga. To je mono zvuk, ali dosta glasan. Ako želite da čujete kvalitetan zvuk moraćete da koristite slušalice, i to zaista predstavlja uživanje, jer telefon poseduje vrlo jak izlaz za slušalice.
A32_3V_BlueLagoon
Iako pozicioniran u srednjoj klasi, ovaj model nije osiromašeni „flegšip“ model, već telefon kojeg su inženjeri iz HTC-a konstruisali od nule. Kao rezultat toga dobili smo telefon koji radi brzo, savladava sve zahtevne aplikacije, dobro izgleda, a košta dva ili čak tri puta manje od telefona iz više klase. Tvrdimo da nije dva puta lošiji od njih.

HTC Desire 626
OS: Android Lolipop v5.0.1
Procesor: Qualcomm Snapdragon 410, Octa-core 1.7 GHz Cortex-A53
Quad-core 1.2 GHz Cortex-A53, Mali-T760MP2, Adreno 306
Memorija: RAM 2GB, 16GB (proširiva do 32 GB SD karticom)
Kamera: 13 Mpx, 5 Mpx
Ekran: 5 inča, 720 x 1.280 piksela (~294 ppi)
Povezivanje: LTE, HSPA, WiFi, BT, GPS, NFC
Baterija: 2.000 mAh
Dimenzije: 146,9 x 70,9 x 8,2 mm
Cena: 38.160 RSD

www.htc.com

Leave a Reply