Početna Broj 184 TEST: HTC One E9 Plus Dual SIM – Dvoglavi oktopod

TEST: HTC One E9 Plus Dual SIM – Dvoglavi oktopod

Telefon sa dve SIM kartice i osam jezgara

Panasonic TV

Dual SIM modeli su iz očiglednih razloga stekli zavidnu popularnost među korisnicima mobilnih telefona. Međutim, do sada je običaj uglavnom bio da se ta funkcionalnost ponudi u telefonima niže i srednje klase. Onaj ko je želeo vrhunski telefon najčešće je bio u „trilemi“ – izabrati neki telefon niže klase od prvobitno željene, odustati od jednog broja telefona, ili kupiti dva telefona sa po jednim SIM slotom (možda jedan vrhunski i jedan iz niže klase, kako bi se koliko-toliko smanjili troškovi). HTC je uvideo da u grupi vrhunskih telefona nema mnogo konkurencije u Dual SIM klasi i kao rezultat toga dobili smo HTC One E9 Plus Dual SIM.

U pitanju je telefon dijagonale 5,5 inča sa 2K ekranom (1440 x 2560 piksela). Za prikaz kvalitetne slike na takvoj rezoluciji neophodni su dobar GPU, kao i dosta procesorske snage. Stoga su u ovom telefonu implementirani PowerVR Rogue G6200 grafički i Mediatek 6795 osmojezgarni centralni procesor. Sve to treba da bude podržano i sa velikom količinom memorije, pa se u ovom telefonu nalazi 3 GB RAM-a, kao i 32 GB smeštajnog prostora. Glavna kamera ima 20 Mpx i omogućava snimanje 4K video-zapisa, dok je prednja kamera sa širokougaonim objektivom i 4,1 Mpx sasvim dovoljna za atraktivne selfije. Prostora za njih neće nedostajati, jer Micro SD slot prihvata memorijske kartice kapaciteta čak do 2 TB. SIM slotovi su u skladu sa današnjim trendovima predviđeni za Nano SIM format kartica.

ATV & NAUTICA 2020

Ovako velika rezolucija ekrana, jak procesor i grafika zahtevaju i jaku bateriju. Ipak, danak velikoj potrošnji je relativno manja autonomija od proseka. S druge strane, prednost je što se telefon vrlo brzo puni. Baterija je ugrađena i neizmenjiva, što je dizajnerima otvorilo prostor da se malo više „razmahnu“, pa je ovaj telefon „debeo“ samo 7,5 mm. Telefon poseduje i HTC Boomsound With Doolby Audio tehnologiju, uz napomenu da ju je moguće aktivirati samo na izlazu za slušalice. Sve to je uobličeno Android 5.0.2 operativnim sistemom, uz najavu da će uskoro biti dostupan i Android 6.0 (Marshmallow). HTC je kao i obično „zavio“ operativni sistem u svoje ruho, HTC Sense UI 7.0.

Ukupan utisak o ovom telefonu je više nego pozitivan. HTC je uslišio molbe korisnika da u jednom uređaju dobiju vrhunski telefon i dva telefonska broja. Uz to je spreman za (snimanje) videa ultra visoke rezolucije i u skladu je sa najnovijim trendovima u mobilnoj telefoniji.

A55ML_PerLeft_MeteorGray

HTC One E9+
Ekran: 5.5 inča, IPS, 1440×2560 piksela
Memorija: 3 GB RAM, 32 GB skladišnog prostora, proširivo do 2 TB putem Micro SD kartice
CPU i GPU: Mediatek 6795 1.95 GHz 64-bit Octa-core, Imagination Technologies PowerVR Rogue G6200
Mreža: 2G, 3G, 4G LTE
SIM kartica: dual nano SIM
Kamere; 20 Mpx zadnja, 4.1 Mpx prednja
Konekcije: Bluetooth 4.0, Wi-Fi, GPS, NFC
Baterija: 2.800 mAh
Operativni sistem: Lolipop 5.0.2
Cena: 78.960 RSD
www.htc.com/rs

Leave a Reply