Početna Broj 181 TEST: Huawei P8 lite – „Lakša“ verzija velikog brata

TEST: Huawei P8 lite – „Lakša“ verzija velikog brata

Iako je lite verzija P8 modela, itekako može da se pohvali dobrim karakteristikama

Panasonic TV

Dizajn ovog modela zasniva se na detaljima viđenim kod trenutno vodećeg modela kompanije Huawei (P8) – kućište je od brušene plastike, tako da svakako odaje utisak telefona više klase. Debljina mu je svega 7,7 mm, što je vrlo privlačno na prvi pogled i daje mu dozu elegancije.

Veličina ekrana je 5 inča a rezolucija 720p, što je za ovoliku veličinu prihvatljivo (blizu 300 dpi). Pikseli se naravno ne vide tokom uobičajenog korišćenja. Boje su malo hladnije, ali to ne smeta pri uobičajenom radu, jer se oko vrlo brzo prilagodi takvom prikazu spektra boja. Prilagodiće se i „grubljem“ korišćenju, zahvaljujući Gorilla Glass 3 zaštiti.

ATV & NAUTICA 2020

Kamera od 13 megapiksela je dobra, na dnevnom osvetljenju pravi vrlo dobre fotografije, ali ako odlučite da fotografišete u toku noći ili u zatvorenom prostoru, biće mračnije nego što očekujete, a i pojaviće se tzv. šum u fotografijama. Prednja kamera od 5 megapiksela je više nego dovoljna za selfije i video-pozive. Ovde moramo da spomenemo opciju „beauty“, koja automatski „pegla“ slike, a vi sami određujete nivo „peglanja“. Ova opcija će ljubiteljima selfija svakako značiti. Izgledaćete lepši nego ispred ogledala.

HUA_P8_lite_white_feature_01

Jak procesor u kombinaciji sa 2 GB radne memorije daje dobre rezultate. Telefon zaista brzo radi, čak i iznenađujuće brzo, jer je ipak reč o telefonu srednje klase. Huawei EMUI umnogome podseća na iOS platformu jer su sve aplikacije na jednom mestu, i možete ih jedino grupisati u određene foldere.

Huawei P8 lite je svakako namenjen manje zahtevnim korisnicima koji umereno koriste telefon. Nije najbrži telefon na tržištu, ali dovoljno brzo pokreće aplikacije. Prosek trajanja baterije je bio dan i po, a jednom smo uspeli da spojimo dva dana bez korišćenja kabla.

Huawei P8 lite
Dimenzije: 143×70,6×7,7mm, 131g
Ekran: 5“, IPS 720×1280 (294ppi)
OS: Android Lolipop v5.0.2
Procesor: HiSilicon Kirin 620, Octa-core 1.2 GHz Cortex-A53, Mali-450MP4
Memorija: 2 GB RAM, interna 16 GB proširiva do 128 GB
Kamera: 13 Mpx, 1080p/ 5Mpx, 720p
Baterija: 2.200 mAh
Cena: 39.989 RSD
www.consumer.huawei.com/rs

Leave a Reply