Početna Broj 183 TEST: Jawbone UP2 i UP3 – Deo lajfstajla

TEST: Jawbone UP2 i UP3 – Deo lajfstajla

Možda i najbitnija karakteristika UP2 i UP3 fitnes narukvica je činjenice kad ih jedanput stavite na ruku nećete ih više nikada (osim kada plivate) skidati, osim kad ih trebate puniti – jednom nedeljno.

Panasonic TV

UP2
UP2 je za čak 45% manji od prethodnog modela UP24. Ovaj merač aktivnosti se povezuje sa odličnom UP aplikacijom i njenim alatima koji automatski mere promene ponašanja, zahvaljujući čemu Jawbone ima vodeće mesto u industriji fitnes uređaja. UP2 je model srednje klase, idealan za svakog ko želi da na pravi način uđe u sofisticirani svet merenja i stimulisanja fizičke aktivnosti.

Samu narukvicu je dizajnirao Yves Behar, kreativni direktor kompanije Jawbone, čineći je diskretnim askesoarom koji se nosi 24 sata dnevno. Zahvaljujući elegantnom i nenametljivom dizajnu sa anodizovanom aluminijumskom konstrukcijom, nimalo ne smeta prilikom nošenja i pruža elegantan osećaj i izgled. Suptilni vibracioni motor, koji je ugrađen u UP2 model, može biti podešen da vas budi u najoptimalnijoj tački vašeg prirodnog ciklusa sna ili da vas podseti da ustanete ili se pokrenete ukoliko ste bili neaktivni određeno vreme.

TOP 5 App za bolje pamcenje

UP2 se putem Bluetootha povezuje sa pametnim telefonom i na taj način izveštava o postignutim rezultatima u realnom vremenu. Narukvica se isporučuje sa punjivom litijum-jonskom baterijom, pri čemu jedno punjenje traje oko 7 dana. Otporna je na prskanje vodom i može se koristiti prilikom tuširanja što omogućava kontinuirano nošenje 24 sata dnevno.

Osim aktuelnih kolorita (crna Black Diamond i sivo/srebrna Light Grey Hex), krajem oktobra stižu i UP2 narukvice u novim varijantama boja, sa drugačijim, atraktivnijim dizajnom trake.

UP3
UP3 je jedna od najsofisticiranijih fitnes narukvica na svetu. Odlikuje se prefinjenim, modernim dizajnom (takođe je dizajnirao Yves Behar) i vrhunskom tehnologijom. Napravljena je od izuzetno kvalitetnih materijala, čime se produžava vek trajanja. Pored uobičajenih funkcija praćenja fizičke aktivnosti (tj. pređenih koraka, utroška kalorija) i merenja sna, UP3 ima dodatne senzore (u odnosu na UP2) koji omogućavaju praćenje zdravlja srca i kompleksniju analizu sna. Konkretno, UP3 meri puls u stanju mirovanja i daje podatke o REM fazi sna.

Kao i kod modela UP2, nova verzija firmware-a omogućava potpuno automatsko, precizno praćenje sna, bez potrebe za uključivanjem i isključivanjem noćnog režima. Sistem detektuje faze dubokog i lakog sna, kao i specifično za ovaj model, REM fazu.

Kao i kod prethodno opisanog modela, osim aktuelnih kolornih varijanti, krajem oktobra se očekuju nove boja narukvica.

UP by Jawbone aplikacija se kod ovog modela proširuje dodatnim mogućnostima. Analiza pulsa i REM faze sna pružaju sistemu dodatni uvid u mogućnosti poboljšanja zdravlja korisnika. Sistem daje sugestije i motiviše korisnika ka kvalitetnijem načinu života. Kao i kod UP2 modela, vibracije da služe kao podsetnik za razne namene, poput buđenja u najoptimalnijoj fazi sna. Osim fitnes funkcija, aplikacija ima i mogućnost povezivanja sa drugim korisnicima u jednu zatvorenu društvenu mrežu. Na taj način je moguće videti koliko su vaši prijatelji aktivni što će verovatno i vas naterati da se više aktivirate.

Upravo ta aktivacija je i cela poenta svim UP modela. Njihov cilj je da se pokrenete, a preko aplikacije ćete videti gde imate prazne hodove u toku dana, koje možete eliminsati i na taj način doći do zdravijeg „lajfstajla“.

Jawbone UP2/UP3
aket: UP2/UP3 narukvica, adapter za punjenje
Povezivanje: BT 4.0; iOS, Android
Softver: UP by Jawbone
Autonomija: 6-7 dana, Li-Ion interna baterija
Ekstra: UP3 – senzori za merenje pulsa
Dimenzije: UP2 – 220 x 11,5 x 8,5 mm, 29g; UP3 – 220 x 12,2 x 9,
3 mm, 29g

Cene:
Jawbone UP2 – 14.500 RSD
Jawbone UP3 – 22.000 RSD

www.pametniuredjaji.com

Leave a Reply