Početna Broj 179 TEST: Lenovo A5000 – Lagan i poletan

TEST: Lenovo A5000 – Lagan i poletan

Moćna baterija vam omogućava obavljanje svih obaveza bez zaustavljanja

Panasonic TV

Lenovo A5000 pametni telefon pripada segmentu niže srednje klase, ali ima par izvrsnih parametara – i na ekranu, i u konfiguraciji i najviše u pogledu kapaciteta baterije, pa samim tim obećava korisnicima najviši nivo uzbudljivog korišćenja.

Lenovo A5000 ima jednostavan dizajn, ali ne gubi elegantan i tradicionalan stil koji Lenovo gaji. Posedovanje baterije velikog kapaciteta je malo doprinelo „debljini“ uređaja, ali je sve to lepo spakovano. Zadnji panel je izrađen od trajnog polikarbonata i plastike i ne ostaju otisci. Uređaj je veoma lagan, a zaobljane ivice pomažu da se njime lako barata jednom rukom. Ekran je dijagonale 5 inča sa HD rezolucijom i slika je veoma jasna sa punim detaljima. Upotreba IPS LCD tehnologije omogućava i da se poveća osvetljenje i contrast i samim tim pruža izuzetno širok ugao gledanja za udobno gledanje fotografija, surfovanja internetom, a i gledanje HD video snimaka.

ATV & NAUTICA 2020

A5000 pokreće 1,3 GHz quad core procesor koji omogućava udobno surfovanje interentom, proveru e pošte, gledanje video snimaka ili lagano igranje manje zahtevnih igrica, dok 1 GB RAM memorije obezbeđuje dobre multitasking mogućnosti, pa je moguće raditi više stvari istovremeno. Uz to, A5000 ima 8 GB interne memorije za čuvanje fotografije, muzike, video zapisa i raznih aplikacija. Dolazi sa unapred instaliranim Androidom 4.4 Kit Ket.

Kamera je od 8 mega piksela i sa LED blicem, i kao takva podržava mnoge moderne karakteristike koje će vam pomoći da imate odlične fotografije u svim svetlosnim uslovima. Prednja kamera ima 2 Mpx i dovoljna je za obavljanje video poziva i po neku selfi fotku.

Lenovo A5000 kao najbolju karakteristiku ima bateriju od 4000 mAh i opciju za njeno produženo trajanje. U međuvremenu, podržano je i brzo punjenje baterije. Sve ovo je stvarno korisno ako često morate da putujete i niste uvek u blizini punjača. Sa funkcijom brzog punjenja, bateriju u potpunosti možete napuniti za samo 3 sata. Ako nemate taj luksuz i slobodna tri sata, za 15 minuta punjenja oživećete vašu bateriju za oko četiri sata razgovora.

A5000 dolazi sa unapred instaliranim aplikacijama za produktivnost kao što su Evernote, Kingsoft Office i Camcard – možete ostati povezani gde god da ste. Sa Lenovo Do It apps, dobićete aplikacije kao što su ShareIt – za deljenje fajlova, CloneIt koji vam omogućava da odmah prepacite podatke sa starog na vaš novi Lenovo uređaj, Security aplikacija koja ubrzava ovaj telefon i štiti ga od virusa kao i SyncIt koji omogućava backup i restore kontakata, SMS poruka i poziva.

Jedina briga je što još uvek nema ni traga od dostupnosti ažuriranja na verziju 5.0 Lolipop. Takođe, kao nedostatak možemo navesti to što ne podržava 4G LTE vezu. Ako su ovo stvari koje vam nisu neophodne za svakodnevnu upotrebu, onda bi trebalo da A5000 zadovolji sve vaše potrebe.

A5000_Hero_01

Lenovo A5000
OS: Android v4.4.2
Procesor: Mediatek MT6582, Quad-core 1.3 GHz Cortex-A7
Memorija: RAM 1 GB, 8 GB, microSD do 32 GB
Kamera: 8 Mpx; 2 Mpx
Ekran: IPS, 5“ 720×1280 (294 ppi)
Povezivanje: HSDPA, WiFi, BT, GPS, FM
Baterija: 4.000 mAh
Dimenzije: 140 x 71 x 10 mm, 160 g
Cena: 19.990 RSD
www.lenovo.rs

Leave a Reply