Početna Broj 179 TEST: LG-H440n Spirit – Diskretno zakrivljen

TEST: LG-H440n Spirit – Diskretno zakrivljen

„Narodna“ Flex serija LG telefona

Panasonic TV

LG Spirit je novi model telefona, namenjen korisnicima koji nisu spremni da potroše mnogo novca, ali koji istovremeno ne žele da se odreknu stilizovanog dizajna ovog proizvođača. To je prvi telefon koji ne pripada premium LG klasi telefona, a da poseduje zakrivljen ekran, što je prema nekim najavama samo početak novog trenda. Priča se da će svi budući LG telefoni u srednjoj klasi imati ovakve ekrane. Treba napomenuti da neki kompromisi ipak postoje. Zakrivljenost ekrana nije toliko velika kao kod Flex modela. Ovde ona iznosi manje od milimetra i potrebno je malo pažljivije zagledati da bi se uočila, ali definitivno postoji.

Ekran je zaštićen Gorilla Glas 3 zaštitnim slojem, a njegova dijagonala je 4.7 inča. Smanjenje cene uređaja postignuto je između ostalog i nešto nižom rezolucijom (720×1280 piksela), ali napominjemo da to nije uticalo na kvalitet slike. Šta više, prikaz je izuzetno dobar, a to možda može da zahvali i LG ovoj „In Cell“ tehnologiji. Ona je omogućila uklanjanje suvišnih slojeva između displeja i zaštitnog ekrana, zahvaljujući integraciji touch senzora u sam zaštitni ekran, a ne u međuslojeve kako je to danas uobičajeno. Rezultat su jasne i živopisne boje i izuzetna oštrina slike. Telefon pokreće četvorojezgarni procesor na 1.2 GHz koji poseduje pet frekvencijskih modova (za štednju baterije kada se procesor ne bavi zahtevnim operacijama). Radna memorija je za ovu klasu standardnih 1 GB, a za skladištenje podataka na raspolaganju je 8 GB storidž prostora.

ATV & NAUTICA 2020

Zadnja kamera je prosečnog kvaliteta i rezolucije od 8 megapiksela, dok je LG odlučio da prednju kameru opremi CMOS čipom od samo 1 Mpx. To je prava šteta, jer u vreme selfija, prednja kamera skoro da se koristi češće od zadnje. Kod konkretnog modela još je implementiran i prednji LED blic, kao i opcija u okviru OS-a (Android 5.0.1 Lollipop, upotpunjenog LG UI dizajnom), Gesture Shot, za „daljinsko okidanje“ selfija prepoznavanjem pokreta ruke (bez upotrebe bluetooth zasnovanih daljinaca).

LG Spirit je kompatibilan i sa najnovijim tehnologijama. Zahvaljujući podršci za LTE obezbediće maksimalnu brzinu podataka koje nude naši telekomunikacioni provajderi, a poseduje i mnoge druge napredne opcije. A kada se u sve to ukalkuliše i cena, onda možemo da kažemo da ovaj telefon pred sobom ima lepu budućnost.

LG H440n Spirit
Ekran: Blago zakrivljen 4.7“, IPS, 720×1280 piksela, 312 ppi
CPU: Qualcomm MSM8916, Snapdragon 410, 1.2 GHz, Quad core
GPU: Adreno 306, 400 MHz
Kamere: zadnja – 8 Mpx, LED blic; prednja – 1 Mpx, LED blic
Baterija: Li-ion 2100 mAh
OS: Android 5.0.1 Lollipop
Ostalo: WiFi, Bluetooth 4.1, FM radio, GPS, NFC, LTE
Cena: 26.400 RSD
www.lge.rs

Leave a Reply