Početna Broj 179 TEST: LG PW700 – HD i Bluetooth

TEST: LG PW700 – HD i Bluetooth

Raznovrsnost opcija za povezivanje i kvalitet projektovane slike izdvajaju testirani model od konkurencije u klasi malih projektora

TL-10 saveta za Instagram HEADER

Samo što je predstavljen na CES 2015, ovaj veoma zanimljiv projektor se zatekao i kod nas u redakciji. Kompanija LG je u vrlo malo kućište upakovala sve što bi jednom ljubitelju multimedije moglo da zatreba. Kvalitet kućišta je vrlo dobar, pod rukom deluje čvrsto, a finalna obrada je na visokom nivou. Projektor je bele boje sa sjajnom završnom obradom, što će iziskivati i povremeno uklanjanje otisaka prstiju krpicom. Bočne ivice su mat crne, što pomalo kvari elegantnu notu. Možete ga povezati sa uređajima kako kablom tako i bežično, jer podržava Bluetooth audio-povezivanje, te će korišćenje bežičnih slušalica biti veoma jednostavno. Žične opcije povezivanja su USB, HDMI (sa MHL podrškom) i VGA. Ugrađena LED lampa omogućava radni vek od oko 30.000 sati.

Svi tasteri se nalaze odozgo, dok je točkić za fokusiranje postavljen dosta neupadljivo, na bočnoj ivici, pa je autor teksta pomislio da fokus možda nije moguće podesiti mehanički. Tasteri su rešeni pomoću senzora, te je upravljanje projektorom pomalo neobično pod prstima, dok se ne naviknete. Taster za uključivanje ima pozadinsko osvetljenje koje je aktivno kada je projektor u „stand by“ režimu. Pomenućemo da je projektor moguće postaviti i na stativ, pa ako ste limitirani prostorom, ova opcija rešava vaš problem u onolikoj meri koliko je dugačak kabl za povezivanje sa uređajem – izvorom slike.

IFA 2019 IN PAGE

Iako je malih dimenzija, projektor je HD ready rezolucije (1280×800 piksela), LED lampa pruža 700 ANSI lumena osvetljenja, dok je odnos kontrasta 100.000:1. Kvalitet prikaza je vrlo dobar. Svi zadaci koje smo mu postavili su bili uspešno rešeni, kako projekcija multimedijalnog sadržaja, tako i pregled dokumenata i prezentacija. S obzirom na LED tehnologiju, oštra slika i dobar kontrast predstavljaju ključne dobre karakteristike, što je idealno za mobilne korisnike koji imaju potrebu da projektuju sliku na „terenu“.

S obzirom da možete povezati i USB uređaje, priključili smo eksterni hard disk preko USB porta, i sve je proteklo bez problema. Sadržaj fascikle se uskoro pojavio u meniju. LG PW700 bez problema reprodukuje i HD1080p .mkv datoteke sa diska. Naravno, reprodukcija fotografija i tekstualnih i muzičkih datoteka se podrazumeva. Ako vam je pri ruci i računar, možete koristiti HDMI ili VGA povezivanje. U toku rada proizvodi veoma malo buke jer LED lampa ne zahteva snažno hlađenje, ali nije bešuman. Pohvaljujemo jednostavnost podešavanja i automatsku keystone korekciju, mada broj opcija u meniju nije mnogo bogat, već je dovoljan za prosečnog korisnika. Projektor možete koristiti već sa pola metra razdaljine od platna, a standardna reprodukcija od dijagonale prikaza jednog metra se dobija na rastojanju od 1,3 m.

LG PW700 je vrlo sposoban uređaj koji će odlično odraditi posao mobilnog projektora, ali i biti zgodna opcija ukoliko nemate u stanu prostora za „veliki“ projektor. Uz dosta širok spektar opcija za povezivanje i dobar kvalitet projektovane slike, LG PW700 je vrlo zanimljiv izbor.

LG PW700
Osnovna rezolucija: 1280×800 px
Osvetljenje: 700 Lumena
Kontrast: 100 000:1
Tehnologija: LED
Povezivanje: VGA, HDMI v1.3 (MHL), USB (Type A), Audio out, Bluetooth, Composite AV in
Dimenzije: (171,5 x 116,8 x 41,5) mm
Težina: 0,58 kg
Cena: 96.000 RSD
www.lg.com/rs

Leave a Reply