Početna Broj 180 TEST: LG PW800 – Projektovani multipraktik

TEST: LG PW800 – Projektovani multipraktik

Samodovoljni AV uređaj za kuću i posao

blank
ATV & NAUTICA ATV

Ne tako davno, projektori su bili „glupi“ uređaji čiji je jedini zadatak bio da sliku iz nekog eksternog izvora projektuju na zid ili platno. Danas oni predstavljaju prave multimedijalne uređaje sposobne da urade mnogo više od toga, a pravi predstavnik te nove generacije je LG PW800. Ovo je mali, prenosni projektor koji je napravljen da zadovolji kućne, ali i poslovne korisnike. Osmišljen je tako da može samostalno da obavlja mnogo poslova za koje su vam nekad bili potrebni računar, TV, multimedijski centar…

Što se dizajna i izgleda tiče, LG PW800 je definitivno položio ispit. Spakovan u kućište bisernobele boje, s odgovarajućim daljinskim upravljačem, lepo će se uklopiti u svaki poslovni prostor. A za kućnu, malo opušteniju varijantu, na raspolaganju je i svetloplava silikonska futrola. Projektor je zasnovan na DLP tehnologiji, sa LED lampom koja obezbeđuje 30.000 časova reprodukcije. Rezolucija monitora je 1280×800 piksela, a veličina slike se kreće u rasponu od 25 do 100 inča (nešto malo više od 2,5 m po dijagonali). Osvetljenje od 800 lm obezbeđuje sasvim solidnu sliku i pri dnevnom osvetljenju.

ATV & NAUTICA 2020

Projektor poseduje različite tipove konektora za povezivanje sa izvorom slike ili zvuka. Za vezu sa računarom moguće je koristiti VGA ili HDMI konekciju. Isti HDMI može da se iskoristi i za povezivanje sa Blu-ray plejerom ili nekim drugim multimedijalnim uređajem. Na raspolaganju je i USB konektor, koji obezbeđuje direktnu reprodukciju audio i video-sadržaja (sve sa titlovima), ali i prikaz mnogih drugih tipova dokumenata. Na primer, obezbeđen je pregled Word, Excel ili PowerPoint dokumenata, PDF-ova… Iako nije sposoban da izvrši sve napredne tranzicije u PPT(X) datotekama, ugrađeni viewer je sasvim dovoljan da se iskoristi za neke jednostavnije prezentacije. Ne smemo da zaboravimo ni mogućnost bežične konekcije, kada se preko „screen share“ režima bežičnim putem mogu deliti sadržaji ekrana sa mobilnih uređaja.

Ovaj projektor poseduje još jednu veoma interesantnu mogućnost. U njega je ugrađen DVB-T2 prijemnik, pa ukoliko se još uvek niste odlučili koji televizor ćete da nabavite, ovo može da bude prilično zgodno rešenje. Dovoljno je da na njega prikačite antenski priključak i uhvatićete 15 do 25 besplatnih digitalnih TV kanala, zavisno od vaše lokacije i broja predajnika u čijem se dometu nalazite.

Možda LG PW800 nije jeftin projektor, ali ako se u obzir uzme šta sve nudi i koliko uređaja može da zameni, njegova cena postaje daleko prihvatljivija.

PW800.akr_2g

LG PW800
DLP, LED osvetljenje, 1280×800 piksela, 16:9 ili 4:3, 25 – 100 inča, 800 lm, 1.000.000:1 kontrast
RF ulaz, USB, VGA, HDMI, kompozitni AV ulaz, audio 3.5 mm izlaz
WiDi, Miracast
2 x 1W (stereo)
Cena: 61.560 RSD
www.lge.rs

Leave a Reply