Početna Broj 184 TEST: Nissan Juke, Qashqai i X-Trail – Uniformisani trio

TEST: Nissan Juke, Qashqai i X-Trail – Uniformisani trio

Iako su u ponudi i dva mališana i jedan poveći pick-up, Nissan-ova udarna pesnica je trojka crossovera

Šta su crossoveri? Po jednoj od definicija, reč je o vozilima koji izgledaju kao SUV, a voze se kao klasični automobili. Slikovitije rečeno – u pitanju su „automobili na steroidima“. U njima se sedi više i uspravnije, pregledniji su za vožnju, imaju viši klirens, često imaju pogon na sva četiri točka (SUV osobine) uz istovremenu upravljivost kao kod klasičnih automobila, pristojn(ij)u potrošnju i klasično nezavisno zadnje vešanje. Dakle, nešto između, koje je publika prigrlila sa osobitim zadovoljstvom. Samim tim, ponuda je neverovatno široka, a zanimljivo je da su ovi modeli nekim brendovima i glavna stavka u prodaji.

Takav je slučaj i sa Nissanom, posebno u našem regionu. Trenutni njihov portfolio čini par malih (Micra i Note), jedan veliki (Navara) i udarna trojka – Juke, Qashqai i X-Trail. I upravo smo ovu poslednju „grupu“ probali. Razlog zašto smo se odlučili na zajednički prikaz je taj što ovi modeli pripadaju pomenutom crossover segmentu.

Mladalački Juke
Nissan Juke je najzanimljiviji model ovog japanskog proizvođača. Ovaj mali crossover koristi tzv. Nissan B platformu, koju deli sa modelima iz matične kuće Note, Micra i Cube, kao i sestrinskim Renault Capturom i Dacia Dusterom. Ono što ga izdvaja, ne samo od ovde nabrojanih, već i od modela drugih proizvođača je njegov dizajn, koji nikog ne ostavlja ravnodušnim. Sa prednje strane su tu dve razvojene svetlosne grupe – veliki okrugli farovi su smešteni u masivni branik, dok je par „mačkastih“ svetala postavljen visoko u visini haube. Oni „steroidi“ s početka priče su ovde izraženi na nekoliko mesta, a pre svega iznad točkova. S obzirom na manje dimenzije zadnja vrata su „sakrivena“ što daje ovom modelu utisak (čudnog) kupea.

Zanimljiva rešenja se nalaze i unutar automobila. Žuta spoljašnost testiranog modela se prenosi i unutra preko detalja iste nijanse, kao i konzole između prednjih sedišta. Sve ovo daje utisak pomalo čudnog zadovoljstva u toku vožnje. Očekivano, centralnim panelom dominira (sada već) standardni 5,8-inčni displej osetljiv na dodir preko koga ćete dobiti najbitnije podatke, poput potrošnje, navigacije, kao i birati šta će se čuti preko četiri ugrađena zvučnika. Ispod većeg nalazi se i manji ekran, koji služi za podešavanje temperature u kolima, prilagođavanje vozila manirima vozača kroz Normal, Sport i ECO modove, a može i u realnom vremeno prikazivati neke zanimljive podatke, poput G-sile i obrtnog momenta. Atraktivni dodatak, nema šta! Ipak pozicija ne dozvoljava da gledate u njega često, a da ne ugrozite bezbednost, pa ga treba koristiti samo za podešavanje, dok saputnici mogu da gledaju kako sečete krivine.

A za tu agresivnu vožnju vam svakako može pomoći i novi turbo benzinac zapremine 1,2 litara. Sa njegovih 115 KS, Juke se pretvara u pravu zujalicu. Verujemo da će ovaj agregat biti i najpopularniji među mlađim kupcima, koji su svakako ciljna grupa ovog modela, jer i pored dobrih performansi, on ne troši suviše.

Sve u svemu, Juke je svakako najprepoznatljiviji model ovog japanskog proizvođača. Kada tome dodamo i mogućnost personalizacije, dobijamo privlačan model za sve one koji automobil vide kao deo svog aksesoara. I žele da isti pokažu svetu.

Nissan Juke
Motor: benzin, 1197 ccm; 115 KS
Ubrzanje (od 0 do 100 km/h): 10,8 s
Maksimalna brzina: 178 km/h
Potrošnja (komb.): oko 8l / 100 km
Dimenzije: 4135x1765x 1565 mm, 1307 kg
Cena: od 17.390 EUR

Pritajeni Qashqai
Ako vam je upotrebljivost bitnija od izgleda, onda je Qashqai bolje rešenje. Naravno, ovo površno poređenje treba uzimati sa rezervom, jer osim bedža i te „crossover“ karakteristike Qashqai i Juke nemaju mnogo drugih dodirnih tačaka. Qashqai je model namenjen porodicama koje žele sigurnu i pouzdanu vožnju. Dizajnom se donekle naslanja na manji model sa masivnom maskom hladnjaka, koja je postala zajednička karakterstika svih novih Nissana.

Osim maske, novi Qashqai izgleda masivni od prethodnika, a naročito u zadnjem delu karoserije. To je povećalo bezbednost, ali je negativno uticalo na preglednost, pa je asistencija četiri kamere koje daju sliku „iz pričje perspektive“ na centralnom ekranu i više nego zgodna opcija prilikom uparkiravanja i sličnih manipulacija. Zahvaljujući ovome Qashqai nakon samo par sati privikavanja možete parkirati perfektno. Sigurnosti u vožnji doprinose i senzori za prestrojavanje bez pokazivača pravca, za „mrtav ugao“, kao i detektor suviše brzog približavanja vozilu ispred. Još jedna veoma zgodna opcija je i automatsko paljenje dugih svetala. Neverovatno je koliko ona olakšava putovanje krivudavim magistralnim putevima noću. A tu je i kamera za automatsko prepoznavanje znakova za ograničenje brzine. Zajedno sa ostalim sistemima aktivne i pasivne sigurnosti, Qashqai pruža odličan osećaj sigurnosti, ali i osećaja za volanom.

Mesta ima sasvim dovoljno za petoro odraslih putnika, kao i njihovog prtljaga. Osim sedmoinčnog centralnog infotainment sistema, između dva „sata“ za instrument tabli je smešten i petoinčni displej sa brojnim pokazateljima. Njegova kontrola se vrši preko kontrola na volanu.

Da sve bude na vrhunskom nivou postarao se i novi 1,6-litarski turbo benzinski motor, čijih 153 konjskih snaga čini da ovaj Qashqai prosto leti putem. Maksimalna brzina od 200Km/h to najbolje povrđuje.

Dakle, Qashqai nudi sve što se očekuje od jednog modernog crossovera (ipak je on jedan od rodonačelnika ove kategorije) – izgled, udobnost, dovoljno prostora za celu porodicu, moderan agregat za malo oduška kada deca ostanu kod kuće ili, još bolje, kod babe i dede.

Nissan Qashqai
Motor: benzin, 1618 ccm, 163 KS
Ubrzanje (od 0 do 100 km/h): 8,9 s
Maksimalna brzina: 200 km/h
Potrošnja (komb.): oko 8,3l / 100 km
Dimenzije: 4377x1806x1590mm, 1483 kg
Cena: od 20.360 EUR

Veliki X-Trail
Za kraj smo ostavili najvećeg. Novi X-Trail je stvarno pozamašnih dimenzija i to po svim osama. Kao kod prethodno opisanih modela, eksterijerom dominiraju moćna maska i (predimenzionisani) bokovi. Jedna stvar koja odmah upada u oči jeste da je nova generacija Nissanovog najvećeg crossovera izgubila „personaliti“ prethodnika kojim se on izdvajao od konkurencije. Glavni je problem što (pogotovo gledano od pozadi) novi model isuviše liči na druge. Što ne mora biti loše…

Osećaj u toku vožnje je moćan jer je jasno da se radi o daleko većem vozilu od Qashqaija. Mesta ima na pretek, a posebno na zadnjoj klupi, čijim se preklapanjem dobija prostor od skoro 2000 litara za prevoz kabastih stvari. Postoji i mogućnost instaliranja i trećeg reda sedišta. Iako su u unutrašnjosti upotrebljeni elementi od tvrde plastike, ona ne kvari utisak, jer je sve uklopljeno veoma dobro. I ovde su prisutni svi prethodno opisani sistemi i senzori, koji se kod X-Traila čini još bitnijim nego kod Qashqaija.

Zanimljivo je da je u ponudi samo jedan motor i to dizelaš zapremine 1,6 litara ukupne snage od 130 KS. On omogućava sasvim dobra urbzanja. Mi smo imali priliku da vozimo verziju sa automatskim menjačem, pa je potrošnja bila nešto veća. Ali to nam nije pokvarilo utisak, jer smatramo da svi veliki crossoveri (da kažemo – SUV-ovi) treba da imaju automatski menjač. Inače, novi X-Tronic automatski menjač čini vožnju veoma ugodnom, a pored automatskih modova, tu je i poluautomatska opcija sa sedam stepeni prenosa.

X-Trail svojom robusnošću dozvoljava i izlete van staze, ali ne preterano, jer je ipak u pitanju crossover. Prvenstveno je namenjen ljubiteljima „robusnih“ modela, kao i porodicama kojima je Qashqai jednostavno mali.

Nissan X-Trail
Motor: dizel, 1598 ccm, 130 KS
Ubrzanje (od 0 do 100 km/h): 11,4 s
Maksimalna brzina: 180 km/h
Potrošnja (komb.): oko 8l / 100 km
Dimenzije: 4640 x 1820 x 1715 mm, 1600 kg
Cena: od 24.900 EUR

www.nissan.rs

Leave a Reply