Početna Broj 181 TEST: Ollioclip sočiva – Nova dioptrija

TEST: Ollioclip sočiva – Nova dioptrija

Ova sočiva služe kao dodatak za zahtevnije ljubitelje fotografije kojima nije dovoljna kamera u samom telefonu. Dobili smo primerak koji sadrži 4 različita sočiva i to: Fisheye, WideAngle, Macro 10x i Macro 15x.

Ova sočuva se lako montiraju, doslovno se samo umetne postolje na strani gde je kamera, i zavrtanjem se postavi na željeno sočivo. Fisheye sočivo je zanimljivo za ljude koji žele da eksperimentišu. Slike su malo izdužene, da se izrazimo plastičnije „jajaste“ – u svakom slučaju zanimljive. Uz WideEngle, kao što naziv kaže, dobijate veći ugao slikanja u jednom kliku, ne kao kod standardnih wide slika, kada je potrebno da pomerate svoj telefon levo-desno kako biste dobili ovakvu fotografiju. Poslednja dva sočiva su Macro 10X i 15X, a razlika između njih je u tome što jedan uvećava 10 a drugi 15 puta, i na taj način telefon slika odlične oštre slike sa razdaljine od 10 cm, što pomoću standardnih sočiva na telefonu svakako ne može da se postigne.

U svakom slučaju, ako ste ljubitelj fotografija i volite da ih stvarate sa profesionalnim fotoaparatima, ova sočiva donekle mogu da vam pomognu da dobijete slične rezultate kada vam profesionalni fotoaparat nije pri ruci.

Leave a Reply