Početna Broj 181 TEST: Ollioclip sočiva – Nova dioptrija

TEST: Ollioclip sočiva – Nova dioptrija

Ova sočiva služe kao dodatak za zahtevnije ljubitelje fotografije kojima nije dovoljna kamera u samom telefonu. Dobili smo primerak koji sadrži 4 različita sočiva i to: Fisheye, WideAngle, Macro 10x i Macro 15x.

TL-10 saveta za Instagram HEADER

Ova sočuva se lako montiraju, doslovno se samo umetne postolje na strani gde je kamera, i zavrtanjem se postavi na željeno sočivo. Fisheye sočivo je zanimljivo za ljude koji žele da eksperimentišu. Slike su malo izdužene, da se izrazimo plastičnije „jajaste“ – u svakom slučaju zanimljive. Uz WideEngle, kao što naziv kaže, dobijate veći ugao slikanja u jednom kliku, ne kao kod standardnih wide slika, kada je potrebno da pomerate svoj telefon levo-desno kako biste dobili ovakvu fotografiju. Poslednja dva sočiva su Macro 10X i 15X, a razlika između njih je u tome što jedan uvećava 10 a drugi 15 puta, i na taj način telefon slika odlične oštre slike sa razdaljine od 10 cm, što pomoću standardnih sočiva na telefonu svakako ne može da se postigne.

U svakom slučaju, ako ste ljubitelj fotografija i volite da ih stvarate sa profesionalnim fotoaparatima, ova sočiva donekle mogu da vam pomognu da dobijete slične rezultate kada vam profesionalni fotoaparat nije pri ruci.

10 saveta Instagram IN PAGE

Leave a Reply