Početna Broj 181 TEST: Pioneer SBX-B30 – Dobar zvuk sa stilom

TEST: Pioneer SBX-B30 – Dobar zvuk sa stilom

Elegantni namenski zvučnici za TV aparate sa dodatnom mogućnošću Bluetooth bežičnog povezivanja

Moderni TV aparati donose kvalitet slike i rezoluciju kakvu do pre svega nekoliko godina nismo mogli ni da zamislimo. Samim tim smo gotovo neprimetno značajno podigli sopstvene kriterijume i očekivanja kada je reč o uživanju u pokretnim slikama. Ukupno iskustvo, međutim, ne zavisi samo od slike – jednako je važan i audio-ugođaj. Tu se, nažalost, osim retkih izuzetaka, malo koji savremeni televizor ima čime pohvaliti. Daleko od toga da je zvuk koji proizvode mali ugrađeni zvučnici loš, ali jednostavno nije dovoljno kvalitetan za prave audiofile. Zbog toga na scenu stupaju sve brojniji dodatni zvučnici za TV aparate, a predstavljamo vam jedan model kompanije Pioneer.

SBX-B30_SY_L_Package@140930@L

Muzičko postolje
Reč je o zvučnicima sa oznakom SBX-B30, izvedenim kao elegantno postolje na koje je moguće postaviti televizor. Ne brinite, robustno drveno kućište ne samo da obezbeđuje bolji zvuk, već može da izdrži pritisak i do 40 kilograma tereta, a da se niti najmanje ne ugiba. U osnovi se nalaze dva prednja zvučnika širokog raspona i dva sabvufera okrenuta nadole, koji zajedno proizvode čist zvuk snage 130 vati, sposoban da ispuni čitavu prostoriju. Podržano je Dolby Digital i DTS Digital Surround dekodiranje, a zvučnici se povezuju sa TV aparatom optičkom ili analognom konekcijom. Sa prednje strane su vidljive signalne lampice koje ukazuju na izabrane režime rada, kao i mali dopadljivi funkcijski tasteri za uključivanje, izbor ulaznog uređaja i podešavanje jačine zvuka. Naravno, njihova upotreba je opciona, pošto je obezbeđen i praktični daljinski upravljač. Pored televizora, na zvučnike je kablom moguće povezati i druge ulazne uređaje, poput DVD ili BluRay plejera. To, međutim, nije sve.

SBX-B30_SY_B@141030@L

Bežično povezivanje
Kada B30 ne koristite kao zvučnike za TV, možete ih povezati sa smartfonima i drugim mobilnim uređajima sa mogućnošću strimovanja muzike. Lepa vest je da vam za povezivanje nisu potrebni kablovi. Naime, Pioneer SBX poseduje Bluetooth konekciju koja se veoma brzo i lako podešava i uparuje sa drugim aparatima. Pri tome televizor ne mora čak ni da bude uključen. Za bolji striming muzike, ako ne želite da koristite standardne programe, proizvedena je i posebna aplikacija koja funkcioniše na iOS i Android platformama. Pored uobičajenih opcija, u aplikaciji je moguće podešavati brojne efekte i prilagođavati režim rada vrsti muzike i ukusu slušaoca. Takođe, omogućeni su i personalizacija izgleda, reprodukcija samo pojedinih delova pesama, podešavanje tempa i još nekoliko opcija koje će se dopasti mobilnim korisnicima koji i kod kuće žele da uživaju u svojim omiljenim pesmama.

Leave a Reply