Početna Broj 182 TEST PREPORUKE: Novi telefon za novu školsku godinu

TEST PREPORUKE: Novi telefon za novu školsku godinu

Da li detetu treba kupiti mobilni telefon ili ne, odavno nije pitanje vredno razmatranja. U eri savremenih telekomunikacija postalo je nezamislivo da budemo nedostupni u bilo kom trenutku ili ne odgovorimo na poruku čim je dobijemo. Pametni telefoni su spisak funkcija bez kojih više ne možemo ni da zamislimo komuniciranje proširili na onlajn komunikaciju, na orijentaciju u vremenu i prostoru, zabavu, učenje… Zato više ne postoji nijedan razlog da detetu školskog uzrasta ne odgovorimo pozitivno na zahtev za mobilnim telefonom.

Prednosti su brojne: roditelj u svakom trenutku može biti spokojan da će se dete javiti u slučaju nekog problema, može da proveri kretanje, pošalje uputstva, ostvari direktnu komunikaciju, provede kvalitetne trenutke u komunikaciji koja je prilagođena uzrastu deteta… Pametni roditelji pametno koriste sve prednosti koje smartfoni pružaju – umesto da ove aparate koriste kao kakve digitalne „pupčane vrpce“, samo da bi svaki čas proveravali kretanje, izdavali „naredbe“ ili ispostavljali druge zahteve, oni će napredne mogućnosti onlajn komunikacije iskoristiti da pomognu detetu da reši konkretne probleme, a moći će i da im se približe sredstvom i jezikom koji je primeren njihovoj generaciji, ostvarujući prisniji kontakt. Tu su aplikacije za stimulaciju fizičke aktivnosti, zajedničke poduhvate u prirodi (gledanje zvezdanog neba ili orijentacija na nepoznatom terenu, na primer), rešavanje jednostavnih matematičkih i komplikovanih ljubavnih jednačina.

Najbolji telefoni 2019

Mogućnosti su ogromne, a uz sve bolji izbor pristupačnih telefona ni finansijske restrikcije više ne mogu biti izgovor. Zato smo za ovu priliku napravili izbor od dvadesetak najpristupačnijih modela, među kojima se sigurno krije bar jedan za vašeg mališana. Krenimo redom…

Leave a Reply