Početna AUTOMOBILI TEST: Renault Talisman Grandtour ZEN Energy dCi 160 EDC – Očekivano udoban

TEST: Renault Talisman Grandtour ZEN Energy dCi 160 EDC – Očekivano udoban

Na putu ka sveopštoj digitalizaciji, Renault se potrudio da vozaču maksimalno olakša „motanje“ volana i pritiskanje papučica

ATV & NAUTICA 2020

Renault je nekada bio poznat po velikim i luksuznim automobilima, ali već nekoliko decenija su takvi modeli van opsega delovanja poznatog francuskog proizvođača. U drugoj polovini prošle godine je svetlost dana video Talisman, jedan od većih Francuza sa rombom na grudima. Mi smo se tokom promenljivog zimskog vremena upustili u uzbudljivu avanturu testiranja njegove karavanske verzije.

Da na početku napomenemo sa se veličina podrazumeva: svi putnici imaju više nego dovoljno mesta za noge, telo i glavu. Odstojanje među putnicima je toliko da ćete tokom putovanja lako postati stranci.

ATV & NAUTICA 2020

Mekano ležanje na putu vas tera na sumnju da su putari uradili svoj posao bolje nego što zapravo jesu. Renault je poznat po tome da „pegla“ neravnine i umanjuje realno stanje na putu, što nam je prijalo. Njegova moćna pojava i specifična nijansa plave je bila primećena svuda. Teatralno se pojavljivao i privlačio poglede.
Da li je brz? Brži od ograničenja, i jako brzo stiže do dozvoljenih brzinskih okvira. Startan je i zadivljujuće okretan za svoje dimenzije. Ako vozač tako želi, Talisman kreće snažno, a i među ubrzanja su spektakularna. Potpuno je nadrealan osećaj vožnje automobila od tonu i po, koga pogoni dizel od 1,6 litara.

Leave a Reply