Početna AUTOMOBILI TEST: Renault Talisman Grandtour ZEN Energy dCi 160 EDC – Očekivano udoban

TEST: Renault Talisman Grandtour ZEN Energy dCi 160 EDC – Očekivano udoban

Na putu ka sveopštoj digitalizaciji, Renault se potrudio da vozaču maksimalno olakša „motanje“ volana i pritiskanje papučica

Renault je nekada bio poznat po velikim i luksuznim automobilima, ali već nekoliko decenija su takvi modeli van opsega delovanja poznatog francuskog proizvođača. U drugoj polovini prošle godine je svetlost dana video Talisman, jedan od većih Francuza sa rombom na grudima. Mi smo se tokom promenljivog zimskog vremena upustili u uzbudljivu avanturu testiranja njegove karavanske verzije.

Da na početku napomenemo sa se veličina podrazumeva: svi putnici imaju više nego dovoljno mesta za noge, telo i glavu. Odstojanje među putnicima je toliko da ćete tokom putovanja lako postati stranci.

Najbolji telefoni 2019

Mekano ležanje na putu vas tera na sumnju da su putari uradili svoj posao bolje nego što zapravo jesu. Renault je poznat po tome da „pegla“ neravnine i umanjuje realno stanje na putu, što nam je prijalo. Njegova moćna pojava i specifična nijansa plave je bila primećena svuda. Teatralno se pojavljivao i privlačio poglede.
Da li je brz? Brži od ograničenja, i jako brzo stiže do dozvoljenih brzinskih okvira. Startan je i zadivljujuće okretan za svoje dimenzije. Ako vozač tako želi, Talisman kreće snažno, a i među ubrzanja su spektakularna. Potpuno je nadrealan osećaj vožnje automobila od tonu i po, koga pogoni dizel od 1,6 litara.

Leave a Reply