Početna AUTOMOBILI TEST: Renault Talisman Grandtour ZEN Energy dCi 160 EDC – Očekivano udoban

TEST: Renault Talisman Grandtour ZEN Energy dCi 160 EDC – Očekivano udoban

Na putu ka sveopštoj digitalizaciji, Renault se potrudio da vozaču maksimalno olakša „motanje“ volana i pritiskanje papučica

Panasonic TV

Automatski menjač radi kako treba, menja brzine kada on proceni da je to najbolje i ne opterećuje vas po tom pitanju. Na vama je da koristite gas i kočnicu. Retki entuzijasti će imati priliku da menjaju brzine (na plus i minus), ali verujemo da će i oni brzo prihvatiti komfor automatike. Dodamo li menjaču i adaptivni tempomat, možete odmarati i desnu nogu. Ruke, za sada, i dalje moraju biti na volanu – barem jedna.

ATV & NAUTICA 2020

Tokom vožnje smo uživali u odličnom Bose ozvučenju. Na 10 odsto jačine već smo imali problem da razgovetno razgovaramo, na 30 odsto je preglasno, a na 100 odsto se trese auto. Opcija koja ume da prija je masaža na vozačevom sedištu. Vi birate vrstu, intenzitet i brzinu masaže, i narednih deset minuta uživate. Po želji, možete iznova ponavljati masažu. Nažalost, ostali putnici nemaju pogodnost masaže.

Kada se vožnja približi kraju, i kada dođe red da se parkirate, Talisman vam pomaže s kamerom za pozadi i 14 senzora okolo, koji se javljaju ako se previše približite bilo kojoj prepreci. Od vas se očekuje da na menjaču izaberete položaj „P“ i da se odaljite od vozila. Kada se ključ/senzor udalji dovoljno (nekoliko metara), kola se zaključavaju i spoljni retrovizori se skupljaju, a Talisman tone u san i čeka vaš povratak.

Leave a Reply