Početna Broj 184 TEST: Sony H.ear – Nova dimenzija zvuka

TEST: Sony H.ear – Nova dimenzija zvuka

Verujemo da su ove slušalice samo početak visoke rezolucije zvuka, a trka tek predstoji kada se uključe i drugi proizvođači

Iz kompanije Sony smo na testiranje dobili nesvakidašnje slušalice, kako po izgledu tako i po tome kakav zvuk proizvode. Teške su 227 grama, udobne su i isporučuju se u pet boja: plavoj, crvenoj, crnoj, žutoj i roze. Izrađene su od aluminijuma, što im daje premijum izgled. Pored izgleda, ovaj materijal im pomaže da nema tzv. „osipanja zvuka“, tako da će malo ljudi oko vas čuti šta trenutno slušate. Jastučići su prijatni i naslanjaju se lepo na glavu slušaoca, ali posle izvesnog vremena uši počinju da se greju – kako dolaze hladni dani, ove slušalice sem dobrog zvuka mogu i da vas ugreju.

Sony_h.ear_fotografija-7

Da biste dobili najviše od ovih slušalica, potreban vam je „Hi-Res“ audio-plejer kakvi su Sony plejeri novije generacije ili najnoviji telefon Xperia Z5. Sa drugim plejerima zvuk će biti dobar, ali ne i savršen. Kada slušate muziku raznih žanrova, ona drugačije i zvuči. Iako spadaju u grupu slušalica koje nisu jeftine, nemaju preglasan zvuk. Naime, kada se pojača na maksimum, moći ćete i dalje da slušate, jer zvuk nije preglasan. Ovde je reč očigledno o dobroj kalibraciji, jer se ni pri maksimalnoj jačini ne čuje krčanje ili nešto slično. Bas i dubina zvuka nije kao kod Beats slušalica, ali mnogi audofili će reći da je to dobro, jer su kod pomenutog brenda basovi prenaglašeni i nikako ne treba da zvuče tako kako zvuče.

U Android Play prodavnici postoji aplikacija koja jedno jedino dugme koje postoji na kablu slušalica može da pretvori u dugme za podešavanje jačine zvuka, pored toga što služi i za odgovaranje na dolazne pozive. Na iPhonu možete samo da se javite, jer ne postoji aplikacija za ovaj telefon.

Sve u svemu, stekli smo utisak da ćete za novac koji ulažete – ako imate „Hi-Res“ kompatibilni uređaj – biti zadovoljni dobijenim.

Leave a Reply