Početna Broj 182 TEST: Sony SBH70 bluetooth wireless slušalice – Fensi, a kvalitetne

TEST: Sony SBH70 bluetooth wireless slušalice – Fensi, a kvalitetne

Ceo dan s muzikom u ušima

Sony SBH70 su veoma lagane slušalice, koje se mogu udobno nositi. Zapravo, kad ih stavite oko vrata možete i da zaboravite na njih. Podsećaju na Sony slušalice STH30 (ili Apple earpods, u slučaju da niste videli STH30). To u stvari znači da se oko vrata obavija „čvrst“ deo, iz kojeg izlazi kabl za slušalice. Veoma su savitljive i udobne, i korisnik se bez problema navikne na njih, ergonomske su i nimalo nametljive, fleksibilne i mogu se saviti u svakom pravcu. Možete ih ubaciti u torbu bez straha od oštećenja, samo proverite da se ne zamrse.

Kontrole su kao što sledi – taster za uključivanje, taster za reprodukciju muzike odnosno pauzu, koji ima i funkciju odgovaranja na poziv, odnosno odbijanja poziva, i tasteri za regulaciju jačine zvuka, gde dugim pritiskom možete i promeniti numeru koju slušate. Ako istovremeno pritisnete tastere za pojačavanje i smanjivanje zvuka, možete snimiti tonski zapis.

Najbolji telefoni 2019

stereo-bluetooth-headset-SBH70-gallery-02-1240x840-552636b2d5c5161e3dd14a81a79edc30

Slušalice možete upariti sa bilo kojim Bluetooth uređajem – poput smartfona, preko tableta i muzičkog plejera. SBH70 uključuje i IP57 sertifikat vodootpornosti, multipoint vezu, NFC na jedan dodir, a čak ima i Smart Memory metal, tako da slušalice pamte oblik vaših ušiju.

Što se tiče i osnovne namene ovih slušalica – reprodukcije zvuka, on je kvalitetan i dobar. Pozive ćete obavljati bez ikakvih smetnji. Međutim, ako ste ljubitelj jakog zvuka prilikom reprodukcije muzike, ovde će to izostati. Zvuk je bogat basom, i u tihoj prostoriji ćete uživati potpuno u svakom tonu, ali pri šetnji ulicom ili u saobraćaju nećete imati potpuni ugođaj, već ćete zbog tišeg zvuka biti i potpuno uključeni u dešavanja oko vas. Možda je to i dobro, jer ćete imati uvid u dešavanja oko sebe i bićete svesniji saobraćaja.

ROSS_PIU_083

Po pitanju autonomije, iskusili smo oko 8 sati rada pre ponovnog punjenja, ali sa nekontinuiranom upotrebom, što u praksi znači uživanje tokom čitavog dana. SBH70 aplikacija sa marketa će vam pružiti informacije o trajanju baterije, pa možete biti mirni. Dodatno troše bateriju tako što vibriraju kada imate dolazni poziv.

Kvalitet zvuka je dobar, nije nekvalitetan, što se uglavnom ranije vezivalo za Bluetooth slušalice. Međutim, ako su vam slušalice prvenstveno potrebne za slušanje glasne muzike, to nije dovoljno, jer zvuk nije dovoljno jak, odnosno lako će biti ugrožen u bučnim okruženjima. Pozitivna strana ovoga je što ste svesni onoga što se dešava oko vas i dok slušate muziku, pa ćete čuti ukoliko vas neko doziva na primer. Veoma su praktične i nema zapetljavanja žica, što je veliko olakšanje svakog dana.

Sony SBH70
Tip zvučnika: 14 mm dinamički zvučnici
In ear slušalice sa povećanim komforom
Nominalna impedansa: 15 oma
Kontrole: taster za uključivanje/isključivanje, tasteri za kontrolu jačine zvuka, taster za pozivanje odnosno za upravljanje muzičkim plejerom
Podržani Bluetooth profili: Handsfree profile (HFP) v1.6 (HD ready); Advanced Audio Distribution Profile (A2DP) v1.2; Audio Video Remote Control Profile (AVRCP) v1.4; Advanced Audio Distribution Profile v1.2
Konektor: micro USB
Baterija: 125 mAh
Cena: oko 100 EUR
www.sony.rs

Leave a Reply