Početna Broj 178 TEST: Tefal Effectis GV6770 – Pametnica

TEST: Tefal Effectis GV6770 – Pametnica

Za vrhunski doživljaj peglanja bez imalo razmišljanja

blank
ATV & NAUTICA ATV

Novi Tefalov generator pare GV6770 je spakovan u veoma elegantno ljubičasto-belo kućište. Ovaj superjednostavni generator pare isporučuje veoma visok pritisak pare i pruža savršene rezultate na svim materijalima.

Oko 20% je manji od sličnih modela. Komandna tabla je „siromašna“, ima samo tri dugmeta: on/off – za uključivanje i isključivanje aparata, za uključivanje ’eco’ funkcije i OK dugme (morate da ga pritisnete kada dopunjavate rezervoar). Samo dva minuta su potrebna da se zagreje, a ukoliko se napravi pauza u peglanju duža od osam minuta, automatski se isključuje. To znači da više ne morate da brinete da li ste isključili peglu! Rezervoar prima 1,5 litara vode (iz vodovoda) i u sklopu je aparata. Može se puniti i prazniti u svakom trenutku. Ovo ističemo kao prednost, jer su neki stariji modeli imali rezervoar koji se vadio, što je bilo prilično nepraktično, a neki se nisu mogli prazniti dok se potpuno ne ohlade. Dužina kabla je 180 cm, pritisak pare je 5,2 bara, a standardni udar pare iznosi 120 g/min, dok u Power zone modu para izlazi pod pritiskom od 230 g/min. ECO funkcija vam omogućava 20% uštede energije. Tu je i easycord system, koji onemogućava dodir veša i utičnice. Nominalna snaga ove „parnjače“ je 2.200 W.

ATV & NAUTICA ATV

Compact---Compact

Ovo što svakako razlikuje ovaj model od sličnih je implementirana pametna tehnologija, koja izuzetno olakšava peglanje. Ona se ogleda u odsustvu ručnog regulisanja temperature. Vaša obaveza je da napunite rezervoar, uključite aparat i nakon dva minuta počnete peglanje. Nema više dosadnog sortiranja veša, potrebe da počnete sa tkaninama koje zahtevaju nižu temperaturu pa da lagano idete ka manje osetljivim, da podešavate temperaturu i da vam se, ipak, dogodi da upropastite neki komad odeće. „Pametna“ Tefalova pegla sve to radi umesto vas.

1_GV67XXE0USPNOSETTING

Da budemo iskreni, nismo baš poverovali i bojažljivo smo krenuli u avanturu… Prvo smo probali s peglanjem pamučne bele odeće koja podnosi visoku temperaturu. Sjajno! Prešli smo na tamnu pamučnu odeću, koja može da se usija pod prevelikom temperaturom. Bez greške! Morali smo da isprobamo namerno veoma izgužvanu svilenu maramu. Savršeno! Potom smo stigli do lanenih belih stolnjaka koji zahtevaju veoma visoku temperaturu. Plašili smo se da se tu ipak neće dobro pokazati. Prevarili smo se! A onda smo se dosetili i izvukli sintetičku maramu. Bojali smo se da će se zalepiti, ali naša „pametnica“ je položila i poslednji test! Oduševljeni smo!

Znamo da je veoma mali broj osoba koje vole peglanje ali, verujte nam, ovo je ispunjenje sna. Ako se već „mora“, onda neka to bude uz GV6770, jer ovaj model za uloženi novac nudi stvarno „carefree“ peglanje.

Tefal GV6770
Snaga: 2.200 W
Pritisak pare: 120 g/min (230 g/min Power Zone), 5,2 bara
Zapremina rezervoara: 1,5 l
Dodatno: automatsko podešavanje temperature
Masa: 4,25 kg
Cena: 24.499 RSD
www.tefal.co.rs

Leave a Reply