Početna Broj 179 TEST: Tesla H785 – Ekran vas ostavlja bez daha

TEST: Tesla H785 – Ekran vas ostavlja bez daha

Tablet koji je ima dosta unapređenja od svog predhodnika

Panasonic TV

Dizajn ovog tableta čine zaobljene ivice na specifičan način koje nismo viđali do sad. Aluminijum kojeg su ovog puta koristili daje tabletu premijum izgled. Lak je i zahvaljujući tome dosta udoban za korišćenje. Debljina nije tako mala kao kod konkurencije ali svakako ne spada u rang debljih tableta.

Ekran na H785 je najsvetlija tačka – on je visoke rezolucije (2048×1536 tačaka) što je zaista impresivno. Slika je oštra, boje dobro kalibrisane, a uglovi gledanja su odlični, nema promena osvetljenja iz bilo kog ugla da posmatrate ekran.

ATV & NAUTICA 2020

Intelov procesor pokreće H785, što i nije na zadovoljavajućem nivou kada koristite zahtevne aplikacije. Meni i manje zahtevne aplikacije rade sasvim pristojno ali kada se radi o zahtevnijim aplikacijama, tablet se uspori a ponekad i skroz ukoči, kao što nam se desilo dok smo koristili kameru, i tom prilikom se aplikacija zaustavila i nije htela uopste da reaguje dok nismo izašli iz nje.

Kamera nije ipresivna, na dnevnom svetlu slika pristojne fotografije, dok se na slabijem dosta loše snalazi. Ovo je verovatno i zbog toga što kamera ne poseduje nikakav vid blica, tako da su loše fotografije u slabo osvetljenim prostorijama gotovo zagarantovane.

Zvuk je na zadovoljavajućem nivou, nije ni preglasan ni tih, već neka zlatna sredina, jer nema distorziju kod visokih tonova. Zvuk je stereo i ovde jedino zameramo to što se nalaze na istoj donjoj strani, a nisu razdvojeni kako bi čuli taj stereo zvuk na bolji način.

Imajući sve ovo u vidu, Tesla tablet nije namenjen zahtevnim korisnicima ali je namenjen svima onima koji ne žele vrhunske karakteristike (sem ekrana, jer tu slobodno možemo da kažemo da je odličan) ali žele tablet dobrih karakteristika po vrlo pristupačnoj ceni. Takvi korisnici će biti vrlo zadovoljni uloženim novcem i sigurno neće pogrešiti.

Tesla H785
OS: Android KitKat 4.4.4
Procesor: Intel Z3735F Quad Core 1.8 GHz
Memorija: 16GB, 2GB RAM
Kamera: 5 Mpx / 2 Mpx
Ekran: IPS LCD 2048×1536
Povezivanje: WiFi, Bluetooth 4.0
Baterija: 4300 mAh
Dimenzije: 203x137x8.3mm
Cena: 24.999 RSD
www.tesla.info

Leave a Reply