Početna Broj 183 TEST: Toyota Auris 2015 Hybrid – Neočekivani napredak

TEST: Toyota Auris 2015 Hybrid – Neočekivani napredak

Auris je umiven, našminkan, sređen i spreman da se bori sa „mrskom“ konkurencijom. Mi smo probali najboljeg – Hybrida

Kao naslednik hečbek Corolle, Auris predstavlja najbitniji ovovekovni projekat Toyote. Kako je u pitanju model koji pripada tzv. „golf“ segmentu, ovaj podatak dobija dodatno na važnosti. Od svog početka, 2006. godine, Auris je dobio trendovsku liniju, koja se u novim modelima dodatno modernizovala. Novi model je u tom segmentu prijatno iznenadio. U odnosu na prethodnika, automobil izgleda luksuznije, da ne kažemo – skuplje, što je jedan od veoma bitnih faktora pri izboru novog ljubimca na četiri točka.

Prednji branik je sada masivniji sa lepo upakovanim hromiranim panelima. LED svetla su omogućila da far zauzima minimalno prostora što je dalo Aurisu i dozu agresivnosti. I zadnji deo je pretrpeo izvesne promene. Dodatno je spušten, a svetlosne grupe su takođe dobile LED komponente. Sve u svemu, dobili smo i više nego što smo očekivali. Posebno ako znamo da je ovo „samo“ fejslift druge generacije Aurisa.

Uživanje se nije zaustavilo samo na spoljašnosti, već je nastavljeno i unutar novog Aurisa. Upotrebljeni materijali su kvalitetniji. Sve je odlično uklopljeno. A tu su i neke novine na koje smo posebno obratili pažnju. Na instrument tabli je, između analognih pokazivača, smešten displej visoke rezolucije sa prijatnim grafičkim interfejsom koji pokazuje sve potrebne podatke iz vožnje (trenutna i prosečna potrošnja i brzina, aktuelna radio stanica…). Kontrola displeja je preko komandi na volanu.

toyota-auris-2015-interior-tme-023-a-full_tcm-3038-387876

I centralna konzola je pretrpela redizajn. Jedinica za kontrolu klime je sada modernija, luksuznija i, što je najbitnije od svega, veoma je jednostavna za korišćenje zahvaljujući tzv. „avionskim“ tasterima. Centralni displej Toyota Touch 2 „infotainment“ sistema je dobio novinu u vidu testera osetljivih na dodir smeštenih oko ekrana. Nažalost, ovo rešenje nam se nije svidelo, jer je potrebno prilično precizno pogoditi mesto na kome se nalazi željeni taster. A tako nešto i nije baš najjednostavnije u toku same vožnje. No, komande na volanu olakšavaju upotrebu i centralnog displeja. Sam interfejs ove jedinice nije značajnije promenjen, pa bismo ovde samo pomenuli njegove funkcije: slušanje muzike preko FM radija (sa odličnim grafičkim rešenjem za prikazivanje trenutno dostupnih stanica), USB-a i Bluetootha, navigacija (sa naprednim prikazom pravaca), prikaz potrošnje, kao i trenutni prikaz koji se od agregata koristi za pogon prednjih točkova. Ova poslednja opcija je dostupna samo u ovom modelu, odnosno u Auris Hybridu.

Dakle, motorizacija je specifična, a čine je benzinski i električni motor ukupne snage od tačno 100kW. Oni rade neverovatno simultano, a posebno je upečatljiv osećaj vožnje na baterije, kao i trenutno uključivanje benzinskog motora. Automobil se pokreće „na baterije“ da bi se u toku vožnje startovao i drugi agregat. Ovaj podatak je veoma bitan kada upadnete u gužvu na putu. Stani-kreni ritam neće uticati na potrošnju jer će za taj „manevar“ biti dovoljan električan motor. Kako se mnogi i dalje pitaju „a kako se pune baterije?“ reći ćemo da je ovde u pitanju potpuno zatvoren sistem, odnosno da baterije nije moguće dopunjavati iz nekog spoljnog izvora, već se one dopunjavaju ili strujom dobijenom iz benzinskog motora ili energijom koja se dobija iz kočenja. Iako je u pitanju jedan veoma komplikovan tehnološki proces, tokom svih godina, počevši od prvog Priusa 1997. godine, on se pokazao kao najbolji u automobilskoj industriji. A garancija od 5 godina na baterije i povoljno servisiranje su dodatna potvrda.

toyota-auris-2015-exterior-tme-006-a-full_tcm-3038-387838

Auris Hybrid je jednako lako voziti, kako u pomenutoj gradskoj gužvi, tako i na otvorenom putu. Čak je i potrošnja slična – oko 5 litara na 100 km. Kabina je odlično zvučno izolovana, sedišta udobna, tempomat prisutan, kao i „najudobniji“ automatski menjač, tako da ni (naj)duža putovanja nisu nikakav problem.

Novi Auris, po ceni starog, doneo je mnogo toga novog i postavio se u vrh svoje klase. Ovaj podatak je Toyoti bio i najbitniji u razvoju novog modela. Kada je reč o ovom hibridnom modelu recimo da se u zapadnom delu našeg kontinenta on prodaje u velikom procentu u odnosu na ukupnu prodaju. Na dobru prodaju tog modela utiče, ne samo svest kupaca o zaštiti životne sredine, već i odlične subvencije koje država daje kupcima (iznos subvencija u Hrvatskoj iznosi: na hibride oko 4.000 EUR, na plug-in hibride oko 6.500 EUR i na skroz električne oko 9.000 EUR). Kako kog nas nema ni jednog ni drugog, mi vam nećemo, na žalost, preporučiti kupovinu hibrida, već modela sa 1,6-litarskim benzinskim motorom.

toyota-auris-2015-exterior-tme-003-a-full_tcm-3038-387831

Toyota Auris 2015 Hybrid
Motor: benzin, 1798 ccm; električni, ukupno: 136 KS
Ubrzanje (od 0 do 100 km/h): 10,9 s
Maksimalna brzina: 180 km/h
Potrošnja (komb.): oko 5l / 100 km
Dimenzije: 4330x1760x1475mm, 1420 kg
Cena: 23.900 EUR
www.toyota.rs

Leave a Reply