Početna Broj 179 TEST: Yamaha SRT-1000 – Da televizor zvuči bolje

TEST: Yamaha SRT-1000 – Da televizor zvuči bolje

Zvučnici za TV aparate sa istinskim 5.1 audio ugođajem

Panasonic TV

Zvučnici ugrađeni u televizore, čak i najekskluzivnije i najskuplje, po pravilu ne poseduju dovoljno snage i „punoće“ zvuka da bi zadovoljili sluh i ukus zagriženih audiofila. Tu na scenu stupaju namenski zvučnici kao dodatak na TV aparate. Modela u ponudi ima mnogi i krase ih najrazličitije karakteristike, ali se malo koji može pohvaliti istinskim ugođajem kućnog bioskopa. Yamaha je nedavno predstavila SRT-1000, zvučnike koji su po mnogo čemu jedinstveni jer uključuju njihovu Digital Sound Projector tehnologiju za realistični 5.1 efekat.

yamaha_srt-1000_soundbar_9_2

ATV & NAUTICA 2020

Drvo je drvo
Najpre, govorimo o čak 10 malih zvučnika, takozvanih „drajvera“, ugrađenih u drvenu osnovu kućišta. Preciznije, radi se o kompozitu (MDF) koji daje čak i bolje rezultate od punog drveta, a znamo da su drveni zvučnici najbolji. Kućište zvučnika može da posluži i kao postolje za većinu TV aparata do dijagonale od 55 inča, tako da zauzima minimum prostora i ne narušava dizajn prostora u sobi. Centralni deo čini 8 zvučnika, dok su sa obe strane smešteni ovalni sabvuferi. Oni su sa donje strane opremljeni posebnim dodacima za redukciju neželjenih vibracija i obezbeđivanje čistijeg zvuka, posebno basova. Ako ovo nije dovoljno, postoji i poseban priključak tako da je moguće povezati neki od eksternih sabvufera.

Bluetooth
Zvučnici obezbeđuju 2 optička i jedan koaksijalni ulaz, a sa TV apartom se povezuju brzo i lako. Još i više – ugrađen je i Bluetooth tako da će SRT-1000 poslužiti i kao bežični zvučnici za pametni telefon ili neki drugi mobilni uređaj. Ovo znači i da imate dodatnu mogućnost kontrole korišćenjem posebne aplikacije za Android ili iOS sisteme. Podešavanja uključuju izbor režima zvuka (movie, music, sports, game) i druge parametre. Ako ne želite da koristite telefon, moguće je „naučiti“ daljinski upravljač televizora da kontroliše i ove moćne a dopadljive Yamaha zvučnike.

Leave a Reply