Početna Broj 168 Uzdanica srednje klase – LG L90

Uzdanica srednje klase – LG L90

Performansama i dizajnom L90 zadovoljava potrebe svih korisnika prosečne kupovne moći

Viša srednja klasa mobilnih telefona pomalo je zaboravljena u trci za performansama i novim funkcijama, od kojih svaki proizvođač očekuje da mu obezbede prevlast na tržištu. Međutim, upravo ovaj cenovni rang može biti dostupan svima, a da se pritom ne odreknete pogodnosti koje očekujete da vaš smartfon ima. Takav je i LG L90, koji ima sve što se za telefon može pretpostaviti, uz nekoliko osobenosti karakterističnih samo za ovog proizvođača.

Dizajnom L90 ne targetira nijednu ciljnu grupu, već zbog univerzalnosti može biti i muški i ženski uređaj, za mlađe i starije. Zato ne čudi što ima IPS LCD ekran koji dominira prednjom stranom, iznad jednog fizičkog i dva dugmeta osetljiva na dodir. Zadnja strana je jednostavna, sa plastikom koja bi mogla biti bolja, pa ako treba tražiti manu onda bi to mogao biti materijal poklopca kućišta. Međutim, dobro uklopljeni tasteri on/off, kao i oni za kontrolu zvuka, popravili su utisak, pa L90 dobro leži u ruci.

Preko NFC-a svoj smartfon možete upariti sa drugim uređajima, podeliti datotoke preko Bluetootha, ili ga koristiti kao daljinski upravljač zahvaljujući Infraredu

LG L90 je brz jer ima Snapdragon 400 procesor, sa dovoljno radne memorije. Tu je i najnoviji Android 4.4.2 KitKat sa svim svojim pogodnostima i aplikacijama, pa o tome ne treba trošiti reči. Međutim, L90 ima zapažen dijapazon komunikatora sa okolinom. Pre svega, tu je NFC, preko kojeg ćete moći da ga lako uparite sa drugim uređajima. Bluetooth je poslednje generacije, a kao i neki prethodnici, i ovaj smartfon ima Infrared, ali ne za prenos podataka već za opciju daljinskog upravljača. Tako vaš L90 možete koristiti da biste promenili program na televizoru, pojačali miziku, ili reprodukovali film na nekom plejeru.

Pažnju nam je privukao i Knock Code sistem zaključavanja, koji se iz premijum modela spustio u srednji rang i tako postao zaštitni znak LG smartfona.

Na kraju, L90 se može pohvaliti i očekivanom kamerom od 8 megapiksela, uz solidan blic koji će olakšati fotografisanje u mraku. Međutim, glavna kamera može da snimi i video-klip u full HD formatu (1080p), pa ćete njime moći da ovekovečite svoje drage trenutke u slici i zvuku. Tu je i prednja kamera od 1,3 megapiksela, pa ćete tokom video-poziva sasvim jasno moći da se prikažete sagovorniku. Na kraju, tu je i baterija od 2.540 mAh, koja uređaju sa ovakvim potrošačima može da pruži dovoljno autonomije da ne morate često da posežete za strujnim priključkom.

LG L90 (D405n)
OS: Android 4.4.2 (KitKat)
Procesor: Qualcomm Snapdragon 400, Quad-core 1,2 GHz
Memorija: 1 GB RAM, 8 GB, microSD
Kamera: 8 Mpx, 1080p, 1,3 Mpx
Ekran: IPS LCD, 4,7“, 540 x 960, 234 ppi
Povezivanje: HSPA, WiFi, WiFi Direct, BT 4.0, NFC, Infrared
Ekstra: Knock Code
Baterija: 2.540 mAh
Dimenzije: 131,6 x 66 x 9,7 mm, 126 g
Cena: 34.990 RSD
www.lg.rs

Leave a Reply