Početna Broj 171 Veliki, ali i dovoljno brz – GSmart Mika M2

Veliki, ali i dovoljno brz – GSmart Mika M2

Dobar izbor za prosečnog i ne tako zahtevnog korisnika

blank
ATV & NAUTICA 2020

Iz kompanije Gigabyte nam je na testiranje stigao najnoviji model GSmart Mika M2. Prvo što može da se uoči na ovom telefonu je ekran od 5 inča, koji je sada već postao standard. Ekran je vrlo dobar, sa rezolucijom 1280×720 piksela i 294 ppi, što daje vrlo jasnu sliku. Boje su takođe realistične i tačne, tako da je pravo uživanje gledati video-klipove ili pregledati fotografije na ovom telefonu.

U telefon je instaliran Android KitKat 4.4.2, koji proizvođač nije mnogo menjao u odnosu na stock Android, tako da je sâm rad dosta dobar i komforan. Takođe, komfornom radu doprinosi i procesor sa četiri jezgra, koji radi na 1,3 GHz, sa radnom memorijom od 1 GB.

ATV & NAUTICA 2020

Kamera od 13 megapiksela pravi dobre fotke po dnevnoj svetlosti, dok po slabijem osvetljenju neće snimati baš najbolje. Prednja kamera od 5 megapiksela zadovoljava potrebe za video-pozivima, kao i za sve popularnijim selfi fotografijama.

Ovaj model je zanimljiv i po tome što mu je poklopac na zadnjoj strani napravljen tako da pokriva i deo sa strane, kao i donji i gornji deo telefona. Proizvođač je obezbedio dosta šarenih „leđa“ za ovaj model, kako bi svako odabrao svoju omiljenu boju i personalizovao ovaj telefon baš kako njemu odgovara.

Telefon poseduje Dual SIM opciju, tako da je ovo dobra opcija za svakog ko ima potrebe da bude dostupan na dva broja u isto vreme, a pritom ne želi da nosi dva telefona. Svi kojima 8 GB memorije nije dovoljno, mogu je pomoću SD kartice povećati na 32 GB.

Kapacitet baterije je 2.000 mAh, što u kombinaciji s ekranom od 5 inča ne daje baš sjajne rezultate. Telefon može da izdrži umereno korišćenje od jednog dana bez punjenja, ali ako ga koristite malo više, obavezno pored sebe morate imati punjač.

Dobre perfomanse, odličan displej i Dual Sim opcija svakako će privući mnogo kupaca, jer u cenovnom rangu u kojem se nalazi nudi više od konkurencije. Kada sagledamo i prednosti i mane ovog modela, dolazimo do zaključka da telefon spada u kategoriju „dobra kupovina“, gde za manje novca dobijate dosta više od onoga što biste dobili kada biste se odlučili za telefon srednje klase nekog proizvođača zvučnijeg imena.

GSmart Mika M2
Dimenzije: 145x73x10 mm, 150 g
Baterija: Li-ion 2.000 mAh
Ekran: 5 inča, 1280×720 pixela
Kamera: Prednja 5 Mpx, zadnja 13 Mpx
Procesor: Quad-core 1,3 Ghz
Memorija: 1 GB RAM, 8 GB za skladištenje, proširiva do 32 GB SD karticom
Konekcije: miniUSB, WiFi, Bluetooth
www.gigabytecm.com

Leave a Reply