Početna Broj 169 Veliki test bežičnih zvučnika

Veliki test bežičnih zvučnika

Muzika za smartfone, tablete i laptopove, i za ostale prenosne uređaje...

Panasonic TV

Od mobilnih tehnologija ne možete pobeći. Bilo da je reč o smartfonu, tabletu, laptopu ili nečemu četvrtom. Svi ih imaju, sada već svuda u okolini, a zbog toga ponegde možete naći i neki zanimljiv gadžet koji ide uz njih. Bilo da je reč o interesantnoj multifunkcionalnoj futroli, prenosnoj bateriji, mobilnom USB internetu/portabl ruteru ili eksternom zvučniku, ovi gadžeti tek dobijaju na popularnosti.

Ovoga puta odabrali smo mnoštvo prenosnih zvučnika koji mogu biti interesantni uz bilo koji od gore pomenutih mobilnih uređaja. Bilo da je to tablet, smartfon ili laptop, zvučnici u ovim uređajima retko zvuče zadovoljavajuće dobro. Jednostavno, tu su za prvu pomoć, ali ne i za ozbiljniju namenu. Tu u pomoć priskaču bežični „kompanjoni“, koji od mobilnih uređaja za tren oka prave centar zabave. Bilo da ste krenuli na letovanje, da kampujete sa ortacima u prirodi ili ste izašli u dvorište na roštilj, evo zanimljivog načina da svoju omiljenu muziku podelite sa društvom.
Prošetali smo kroz ponudu domaćih distributera i naišli na iznenađujuće šarenu ponudu bežičnih zvučnika, čak njih 23. Krenimo redom (abecednim)…

ATV & NAUTICA 2020

Bose-SoundDock_II-i-1c3x

Bose SoundDock Portable digital music system
Bose važi za ozbiljnog proizvođača audio-opreme, i u startu nismo očekivali ništa manje od vrhunskog uređaja. Sa dimenzijama 17,5 x 30,5 x 10,16-14,61 cm i težinom od 5,25 kg ovaj prenosni audio-sistem svakako ne spada u manje modele, ali zato sve to nadoknađuje kvalitetom. Sa baterijom koja bez problema „izgura“ ceo dan i fantastičnim kvalitetom zvuka, Bose SoundDock teško da poseduje pravu konkurenciju, iako se radi o nekoliko godina starom uređaju. U paketu je i daljinski, pa kontrolu možete obavljati i zavaljeni u ležaljku, u nekoliko metara dalekom debelom hladu. Napomenućemo samo da jedna od mana može biti kompatibilnost samo sa iPod/iPhone uređajima (od druge do četvrte generacije), kao i činjenica da vam je potrebna torba da ga nosite sa sobom. Ako vam pomenuto ne smeta, morate prihvatiti i činjenicu da za Bose SoundDock Portable digital music system, bez podrške za najnovije iPhone/iPod uređaje, treba da izdvojite „lepih“ 50.160 dinara.

canyon-cnr-sp20bo-cnr-sp20bo

Canyon CNR-SP20BO
Canyon nikada nije u ponudi imao high end modele, bez obzira na koji tip uređaja mislite. Oni ciljaju na cenovno pristupačne proizvode, pa u skladu s tim predstavljamo i CNR-SP20BO. Iako je reč o relativno starim modelima, oni umeju pošteno da „začine“ atmosferu kada ih povežete na laptop sa „anemičnim“ zvučnim sistemom. Klasičan 2.0 sistem nije šampion kvaliteta, a dva drajvera od ukupno 3 W kombinovane snage napajanje „vuku“ iz USB kabla, što je ujedno i jedina potrebna konekcija. Kombinacija crno-narandžaste boje deluje atraktivno, a tu su i tasteri za regulaciju zvuka. Na stranu pomenuto, najveći adut ovih mališana, pored USB konekcije je i atraktivna cena, koja iznosi 1.729 dinara.

dell

Dell PS210 Portable Stereo Speaker
Iako je Dell poznat po prenosnicima i serverima, portabl zvučnik je još jedan od uređaja u njihovom portfoliju. Za sve one koji žele da muziku nose sa sobom, Dell PS210 može biti interesantno rešenje jer svojim kompaktnim dimenzijama, atraktivnim dizajnom i kvalitetnom reprodukcijom može solidno da posluži tamo gde nema utičnice u blizini. Napajanje se dobija od 3 AAA baterije, a 3,5 mm kabl se lepo pakuje u telo uređaja. Od kontrola tu su Power, „+“ i „-“ za regulaciju jačine, a u paketu se dobija i 3,5 mm na 2,5 mm adapter koji može biti praktičan. Ukupna snaga koju daju dva drajvera je 2,6 W, a ne očekujte da će protresti „zemlju i nebo“, jer od basa nema ni traga, ali dobro dođu kada vam je alternativa zvučnik mobilnog telefona/tableta. Cena iznosi 3.000 dinara.

SP-900BT%20Black

Genius SP-900BT sa NFC-om
Ovaj mališan kao identifikaciju prilikom povezivanja koristi NFC, dok mu je osnovni vid komunikacije sa mobilnim uređajima Bluetooth treće generacije, ali kao alternativa tu je i 3,5 mm džek. S obzirom na male dimenzije, možete ga lepo spakovati u torbu sa sobom, a litijum-jonska baterija od 700 mAh dopunjuje se jednostavnim povezivanjem na USB. Poseduje i dva konektora – 3,5 mm i USB, kao i četiri tastera – Power/javljanje, pojačavanje i utišavanje zvuka, kao i Bluetooth taster. Zbog ugrađenog mikrofona, ovaj mališan može biti zgodno rešenje za konferencijske pozive, što se retko viđa na uređajima ovog tipa. Za Genius SP-900BT sa NFC-om treba da izdvojite oko 4.400 dinara.

Leave a Reply