Početna Broj 168 Veza bez žice – Logitech Bluetooth audio-adapter i Logitech X100

Veza bez žice – Logitech Bluetooth audio-adapter i Logitech X100

Lako do bežičnog zvuka uz Logitech

Bežično slušanje muzike oduvek je bilo nešto što predstavlja zanimljivo rešenje. Kablovi su bili ograničavajući faktor i svima se sigurno dogodilo da im se sve poremeti kada treba da povežu novi uređaj na zvučni sistem. Ukoliko se pronalazite u prethodnim redovima, pogledajte šta Logitech ima da kaže na tu temu.

Logitech Bluetooth audio-adapter
Ova praktična kockica ne izgleda posebno kompleksno, ali iza atraktivnog dizajna se krije izuzetno korisna sprava. Naime, reč je o adapteru koji prenosi zvuk putem Bluetooth veze, a koji ima posebnu optimizaciju kako bi kvalitet zvuka bio na najvišem nivou. O tome koja su unapređenja izvršena nije bilo ni reči, ali u svakom slučaju kvalitet prenesenog signala je bio odličan unutar stana od 50 kvadratnih metara, bez obzira na to u kojoj prostoriji smo se nalazili. Sa ovim adapterom bilo koje zvučnike ili audio-sistem u kući možete učiniti bežičnim. Sa zadnje strane se nalaze konekcije, a to su 3,5mm ulaz, kao i dva činča (RCA) za odvojene stereo-kanale, kao i konektor za naponski adapter. Osim direktne veze sa zvučnikom, ovaj uređaj možete da povežete sa risiverima, pojačalima i drugim uređajima ovog tipa, koji dalje prosleđuju signal na zvučnike.

Sa Logitech BT adapterom bilo koje zvučnike ili audio-sistem u kući možete učiniti bežičnim.

Dimenzije: 50 x 50 x 23 mm
Cena: oko 40 EUR

Logitech X100
Za korisnike kojima je potreban bežični zvučnik, Logitech je ponudio interesantan model po imenu X100. U pitanju je veoma trendi uređaj koji raspolaže širokom paletom dostupnih boja, što ga čini veoma interesantnim za mlađu populaciju. Osim ove karakteristike, X100 može da se pohvali odličnom vezom za uređajima, jer se oslanja na veoma kvalitetan Bluetooth modul. Što se kvaliteta zvuka tiče, možemo reći da smo bili prijatno iznenađeni. Naravno, u okvirima realnih mogućnosti koje mali akustični prostor i limitirane dimenzije drajvera omogućavaju. Zanimljivo je da zvuk može da nadmaši većinu integrisanih brendiranih zvučnika iz laptopova, a da ne pominjemo tablete i telefone koji u ovom domenu svakako zaostaju.

X100 može da nadmaši većinu integrisanih brendiranih zvučnika iz laptopova..

Dimenzije: 96 x 83 x 38 mm
Cena: oko 60 EUR

Preporuka x2
Oba noviteta kompanije Logitech predstavljaju uspešan koncept i možemo reći da su veoma praktični. Svaki od njih ima svoju specifičnu namenu i ciljnu grupu, a verujemo da će predstavnici obe biti veoma zadovoljni.

www.logitech.rs

Leave a Reply